Navigacija
 
 
 

TEMA DNEVA - 21.10.2016

Preprečevanje pranja denarja in terorizma

Poslanci so sprejeli nov zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, ki uradu za preprečevanje pranja denarja prinaša inšpekcijska pooblastila. V skladu z njimi bo urad lahko izvajal nadzor pri vseh zavezancih na kraju samem. Poleg tega se z novim zakonom vzpostavlja register dejanskih lastnikov oz. fizičnih oseb, ki so končni lastnik podjetja. Zakon med drugim tudi znižuje mejne vrednosti, nad katerimi morajo zavezanci uradu sporočati podatke o gotovinskih transakcijah, in sicer s 30.000 evrov na 15.000 evrov. Poslanci so v sprejemanju zakona sklenili tudi, da se med zavezance, ki bodo morali ugotavljati dejanske podatke o lastnikih, dodata Slovenski državni holding (SDH) in Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Arhiv

TEMA TEDNA - 18.10.2016

Davčni vidik pavšalnih pogodb

Pavšalne pogodbe, ki jih sklepajo subjekti med seboj, so oblika in način zagotovitve določenega svetovalca ali določeno svetovanje v določenem obdobju. Furs je v preteklosti kontroliral tovrstne pavšalne pogodbe in je od davčnih zavezancev zahteval dokazilo, da so bile storitve res opravljene. Če ni bilo specifikacije storitev, je davčni organ praviloma zavzel stališče, da storitve niso opravljene in je pri naročniku storitve ta strošek izločil iz odhodkov, pri prevzemniku storitev pa je ta isti znesek ostal med prihodki. Torej, prišlo je do dvojne obdavčitve. Tako kot v primeru drugih anomalij finančne uprave, o katerih pišemo v tej reviji, menim, da gre za nelogično postopanje.

Arhiv

PRAVNI ČLANEK - 18.10.2016

Policija in izvedenstvo medicinske stroke v predkazenskem postopku – praktični vidiki

Damjan Miklič Damjan Miklič

Policija opravlja svoje naloge na podlagi različnih zakonov, najpogosteje na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije ter na podlagi Zakona o kazenskem postopku. Pod posebnimi pogoji opravlja tudi preiskovalna dejanja, ki jih sicer opravlja preiskovalni sodnik, med njimi lahko odredi tudi izvedenstvo.

Arhiv

SEMINARNIK

Seminarnik

REVIJE

OGLAS

Tax-Fin-Lex je spletni servis z dokumenti iz davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, z med seboj povezanimi dokumenti, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Več...

Želite preizkusiti, kako portal TFL deluje?

Preizkusite brezplačno

KONTAKT

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Dunajska cesta 20
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

Oglejte si video

CERTIFIKATI POSLOVNE ODLIČNOSTI

TAX-FIN-LEX MEDNARODNO

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window