Navigacija
 
 
 

TEMA DNEVA - 27.9.2016

Slovenskim raziskovalcem manjka izkušenj z razpisi

Stopnja uspešnosti slovenskih prijaviteljev v programu za raziskave in inovacije Obzorje 2020 je po junijskih podatkih znašala slabih 9,5 odstotka, medtem ko je povprečje EU pri 13,3 odstotka. Slovenski raziskovalci so po prijavah med najbolj aktivnimi v Evropi, število odobrenih projektov pa je bistveno nižje, je na konferenci Obzorje 2020 opozoril Peter Volasko z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Razmerje lahko spremenimo z več izkušnjami, sodelovanjem in udeležbo na tovrstnih informativnih dogodkih, je dodal. Kompleksnost programa Obzorje 2020 je predstavila Marina Martinez Garcia iz španske raziskovalne agencije v Bruslju. Ob tem je poudarila, da je za uspeh na razpisu nujno potrebna tudi večletna priprava, notranja analiza, selekcija tem in partnerjev.

Arhiv

TEMA TEDNA - 27.9.2016

DDV za zmeraj

Davčnemu zavezancu pripada pravica do odbitka vstopnega davka tudi, če je nabavljeno blago prodal naprej po nižji ceni od nabavne ali lastne cene.

Pogosto si zastavljamo vprašanje, ali davčnemu zavezancu pripada pravica do odbitka vstopnega davka tudi, če je nabavljeno blago prodal naprej po nižji ceni od nabavne oziroma lastne cene. Vsak, ki se ukvarja z davkom na dodano vrednost, bi najverjetneje odgovoril pritrdilno, saj gre za primarno pravico davčnega zavezanca, če nabavljeno blago uporabi za svojo obdavčeno dejavnost.

Arhiv

PRAVNI ČLANEK - 27.9.2016

Odločba o ugotovitvi nepravilnosti, ki ne vplivajo na višino davčne obveznosti

Jernej PodlipnikJernej Podlipnik

Zakon o davčnem postopku (ZDavP-2) v treh določbah omenja možnost, da se postopek davčnega nadzora konča z izdajo odločbe o ugotovitvi nepravilnosti, ki ne vplivajo na višino davčne obveznosti. Na ta način se lahko zaključi katerikoli od postopkov davčnega nadzora po ZDavP-2. V ZDavP-2 ni izrecno predpisano, kakšen izrek naj bi te odločbe imele, kar je verjetno eden od razlogov za sporno prakso Finančne uprave Republike Slovenije (FURS), potrjeno s strani Ministrstva za finance Republike Slovenije in Upravnega sodišča Republike Slovenije, po kateri se v izreku odločb najprej ugotovi določene okoliščine, nato pa navede, da pomeni tako ravnanje oziroma opustitev kršitev določene zakonske določbe.

Arhiv

SEMINARNIK

Seminarnik

REVIJE

OGLAS

Tax-Fin-Lex je spletni servis z dokumenti iz davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, z med seboj povezanimi dokumenti, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Več...

Želite preizkusiti, kako portal TFL deluje?

Preizkusite brezplačno

KONTAKT

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Dunajska cesta 20
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

Oglejte si video

CERTIFIKATI POSLOVNE ODLIČNOSTI

TAX-FIN-LEX MEDNARODNO

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window