Navigacija

Vse davčne, finančne
in pravne vsebine
na enem mestu!

Prednosti portala TFL

  • Vsa veljavna zakonodaja s povezavami na
    davčne, finančne in pravne vsebine
  • Enostavna uporaba
  • Dnevno obveščanje o novostih – po vaši izbiri
  • Dashboard – vaše osebno namizje
  • Vaši osebni komentarji na zakonih

Katere storitve vam ponujamo?

BREZPLAČNI

7-dnevni preizkus portala

Brezplačna registracija

(korak 1/3)

TEMA DNEVA - 12.2.2016

Minister Klemenčič pripravlja odločitve

Pravosodni minister Goran Klemenčič je priznal, da na sporna ravnanja ministrov, ki so pod drobnogledom protikorupcijske komisije in računskega sodišča, kot nekdanji predsednik KPK gleda z mešanico obžalovanja in jeze. "V zvezi s tem bom sprejemal nadaljnje odločitve," je napovedal Klemenčič, ki naj bi ga nazadnje zmotilo dogajanje v NLB. Ni pa minister pred sejo vlade odgovoril na vprašanje, ali njegova napoved nadaljnjih odločitev pomeni razmislek o njegovem položaju v vladi.

Arhiv

TEMA TEDNA - 9.2.2016

Delo prokuristov v praksi, s tem povezana obdavčitev in pravilnost zavarovanja

Kot že »vrabci čivkajo«, so se morali upokojenci, ki so družbeniki in hkrati tudi poslovodje v družbah, do konca januarja 2016 uskladiti z določbami spremenjenega Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2). Rok za uskladitev z določbami ZPIZ-2 namreč ni bil »še tretjič« podaljšan. Tako so se morali upokojenci zavarovati po 14. ali 16. členu ZPIZ-2 za najmanj četrtino polnega delovnega ali zavarovalnega časa (za 2 uri dnevno ali 10 ur tedensko) in se na ta način odpovedati 25% pokojnine. Če tega niso storili, jih bo Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije sam zavaroval po uradni dolžnosti za četrtino polnega zavarovalnega časa po 16. členu po podlagi za zavarovanje 040 s 1. 1. 2016.

Arhiv

PRAVNI ČLANEK - 9.2.2016

Kako pravna pravila, ki operacionalizirajo načelo zaupanja v zemljiško knjigo, varujejo poštenega, dobrovernega pridobitelja

revija Pravnik

Boštjan Koritnik, strokovni urednik revije Pravnik

Kako pravna pravila, ki operacionalizirajo načelo zaupanja v zemljiško knjigo, varujejo poštenega, dobrovernega pridobitelja, je bilo zapisano v članku v decembrski številki revije PravnikDr. Nina Plavšak in dr. Renato Vrenčur pojasnjujeta, da varuje načelo zaupanja v zemljiško knjigo poštenega pridobitelja ...

Arhiv

SEMINARNIK

Seminarnik

REVIJE

OGLAS

Tax-Fin-Lex je spletni servis z dokumenti iz davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja. Trije celoviti, vsebinsko zaokroženi podsistemi podatkov v enem sistemu, z med seboj povezanimi dokumenti, kjer v trenutku najdete ažurno informacijo z davčnega, računovodsko-finančnega in pravnega področja.

Več...

Želite preizkusiti, kako portal TFL deluje?

Preizkusite brezplačno

KONTAKT

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Dunajska cesta 20
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI POSLOVNE ODLIČNOSTI

Excelent SME AAA

TAX-FIN-LEX MEDNARODNO

Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window