Zakonodajni supervizor
O portalu
Elektronske publikacije
Hitre povezave do vsebin
Iz Uradnega lista
Revija Pamfil
Revija Odvetnik
Revija Denar
Revija Poslovodno računovodstvo
Tax-Fin-Lex v tujini
Aktualni seminarji
  • Pravno področje
  • Davčno-finančno področje
  • Eko-energetsko področje
Certifikati poslovne odličnosti
 
Lex-Novice izhajajo vsak delovni dan ob 9.00 uri. Naročite jih brezplačno tudi na vaš e-naslov!
6.7.2015
Tema dneva

Veliko dela do počitnic

Dnevni red zadnje redne seje DZ pred počitnicami, ki se začne v četrtek, je precej obsežen, med drugim so na njem fiskalni zakon, strategija državnih naložb in davčne blagajne. Časovnica seje bo sicer znana po kolegiju predsednika DZ v sredo. Na odborih DZ pa bodo ta teden razpravljali še o vplivu grške krize in neuspehu drugega železniškega tira.

Koledar davčno-finančnih obveznosti Koledar veljavnosti pravnih aktov
 
 
Novice

Ljubljana, 06. julija (STA) - Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar ob sobotnem umoru 33-letnega policista napoveduje zavzemanje za celovito ureditev pogojev v policiji in za ureditev statusa policistov. Prepričana je, da bo s podporo predsednika vlade Mira Cerarja in ministrskih kolegov to tudi uspela.

Več o novici

Ljubljana, 03. julija (STA) - Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je v pogovoru za Dnevnik dejala, da predlogov in pripomb glede osnutka novele zakona o medijih v prvem krogu javne razprave ni bilo veliko, zato bo kmalu pripravljeno dopolnjeno besedilo zakona, ki ga bodo dali v drugi krog razprave. Morebitne nove predloge bodo nato proučili in zakon poslali na vlado.

Več o novici

Ljubljana, 02. julija (STA) - Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je obravnaval še poročilo o delu policije za leto 2014 in mu dal pozitivno mnenje. Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic je ob tem ocenil, da je policija v letu 2014 kljub zaostrenim varnostnim razmeram ter pomakanju denarja in kadra delala uspešno.

Več o novici

Ljubljana, 02. julija (STA) - Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je v nadaljevanju današnje seje obravnaval skupno letno poročilo vlade o izvajanju zakona o dostopu do informacij javnega značaja za lani in poročilo o delu Informacijskega pooblaščenca za leto 2014. Za obe poročili je ocenil, da sta ustrezni in da ni potrebe, da o njih razpravlja še DZ.

Več o novici

Ljubljana, 02. julija (STA) - V ZL želijo, da bi višji cenzus za upravičenost do subvencioniranega kosila v osnovnih šolah veljal že v prihodnjem šolskem letu. Ostale poslanske skupine pozivajo, da še pred počitnicami prispevajo podpise k sklicu izredne seje DZ, na kateri bi tudi dokončno potrdili spremembo zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki bi to omogočila.

Več o novici

Ljubljana, 01. julija (STA) - Odbor za pravosodje je podprl sveženj zakonskih predlogov s področja pravosodja, in sicer predloge novel kazenskega zakonika, zakona o izvrševanju kazenskih sankcij in t. i. socialno novelo zakona o izvršbi in zavarovanju. Zadovoljstvo nad podporo slednji so izrazili v zvezi svobodnih sindikatov, saj pomeni zvišanje varovanega zneska plače.

Več o novici

Ljubljana, 28. junija (STA) - V akciji, v kateri se poslanci lahko preizkusijo kot osebni asistenti ljudi s posebnimi potrebami, so že ali še bodo sodelovali poslanci iz vseh poslanskih skupin. V do zdaj sodelujočih poslanskih skupinah se strinjajo, da je področje osebne asistence treba zakonsko urediti. Vabilu se je odzval tudi premier Miro Cerar, termin pa še usklajujejo.

Več o novici

Ljubljana, 24. junija (STA) - Vlada je na današnji seji pripravila novelo zakona o izvrševanju proračunov za leti 2014 in 2015, s katero želi korigirati višino povprečnine za občine v drugi polovici leta glede na oceno doseženih učinkov za znižanje stroškov občin, ki so nižji od dogovorjenih. Vlada predlaga 514,22 evra povprečnine, a predlog z občinami ni usklajen.

Več o novici

Ljubljana, 24. junija (STA) - Vlada bo danes obravnavala predvideno korekcijo višine povprečnine za občine za drugo polletje, ko naj bi se ta znižala. A v občinah opozarjajo, da dogovorjenih učinkov ukrepov za nižje stroške občin ni, zato vztrajajo, da se povprečnina ohrani. Potrditev takšnega stališča je pričakovati tudi na današnji skupni seji predsedstev treh združenj občin.

Več o novici

Ljubljana, 22. junija (STA) - Zastopnik pravic oseb na področju duševnega zdravja Edo Belak se je srečal z dvema primeroma, ko je pri hospitalizaciji bolnika z odvzeto poslovno sposobnostjo v varovani oddelek prišlo do zlorabe. S tem, da lahko skrbnik osebe samostojno odloča o soglasju za namestitev v varovani oddelek, se da skrbniku prevelika pristojnost, je prepričan.

Več o novici
Obvestila
Novi Portal TFL
Revija DENAR
VŠR
STA