Zakonodajni supervizor
O portalu
Elektronske publikacije
Hitre povezave do vsebin
Iz Uradnega lista
Revija Pamfil
Revija Odvetnik
Revija Denar
Revija Poslovodno računovodstvo
Tax-Fin-Lex v tujini
Aktualni seminarji
  • Pravno področje
  • Davčno-finančno področje
  • Eko-energetsko področje
 
Lex-Novice izhajajo vsak delovni dan ob 9.00 uri. Naročite jih brezplačno tudi na vaš e-naslov!
19.9.2014
Tema dneva

Alenka Bratušek predala posle Miru Cerarju

Novi predsednik vlade Miro Cerar je prevzel posle od svoje predhodnice Alenke Bratušek. Državni zbor je s 54 glasovi za in 25 proti imenoval ministrsko ekipo vlade Mira Cerarja. S tem je bila izvoljena 12. slovenska vlada, ki šteje 16 ministrov. Predsednik nove vlade je napovedal, da bo ekipa nemudoma poprijela za delo, da bi preprečila nadaljnje nazadovanje družbe. Prva seja vlade je bila že sinoči, odločali pa so o začetnih kadrovskih zadevah in se seznanili s stanjem po poplavah v državi.

16.9.2014
Pogovor

Robert G. Allen: Ko bog zapre vrata, odpre okno

16.9.2014
Tema tedna

Osnutek predlogov sprememb ZGD-1 – vključevanje družb v konsolidacijo

Osnutek predlogov sprememb ZGD-1 obravnava konsolidirano letno poročilo v predlogu sprememb 56. člena. Spremenjeni 56. člen določa, da so zavezanci za pripravo konsolidiranega letnega poročila družbe s sedežem v Republiki Sloveniji, ki so obvladujoče eni ali več družbam s sedežem v Republiki Sloveniji ali zunaj nje (odvisne družbe) ob pogoju, da je obvladujoča družba ali ena od odvisnih družb organizirana kot kapitalska družba, kot dvojna družba ali kot druga istovrstna pravnoorganizacijska oblika po pravu države sedeža družbe.

Koledar davčno-finančnih obveznosti Koledar veljavnosti pravnih aktov
 
 
Novice

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Potem ko se je v četrtek pozno zvečer novoizvoljena vlada Mira Cerarja sestala na svoji prvi seji, so danes potekale primopredaje med ministri prejšnje vlade Alenke Bratušek in novimi ministri. Celotno vlado je sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je vse deležnike v politiki pozval k sodelovanju.

Več o novici

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Bolniki z Alzheimerjevo boleznijo predstavljajo že okoli 40 odstotkov vseh stanovalcev v slovenskih domovih za starejše občane. Tako je državna sekretarka na ministrstvu za delo Martina Vuk pred svetovnim dnevom Alzheimerjeve bolezni obiskala Dom starejših občanov Fužine, ki veliko pozornosti posveča prav kakovosti življenja dementnih stanovalcev.

Več o novici

Ljubljana, 19. septembra (STA) - V Sloveniji so velike razlike v obdavčitvi dohodkov, saj je delo zelo obremenjeno, kapital pa malo in je tako privilegiran, so pred začetkom pogajanj o socialnem sporazumu opozorili v ZSSS. V tej luči so pozvali k razbremenitvi srednjega razreda, s tem pa k zvišanju neto plač. To naj bi povečalo potrošnjo in spodbudilo gospodarsko rast.

Več o novici

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Socialni partnerji ob nastopu nove vlade, ki je napovedala pogajanja o novem socialnem sporazumu, že pripravljajo svoje predloge. Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) je v svoj predlog dokumenta med drugim vključilo uvedbo socialne kapice in s strani delodajalca neplačanega prvega dne bolniške odsotnosti.

Več o novici

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Večina novih ministrov bo po četrtkovem imenovanju v DZ danes prevzela posle od svojih predhodnikov. Alenka Bratušek je svojemu nasledniku, novemu premieru Miru Cerarju, posle predala že v četrtek zvečer. Člane vladne ekipe bo danes sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor, ki bo pred tem Cerarja sprejel še na krajši pogovor.

Več o novici

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Novi minister za obrambo Janko Veber je po prevzemu poslov od svojega predhodnika Romana Jakiča dejal, da mu je vodenje tega resorja v veliko čast. Kot pravi, prihaja na ministrstvo, ki posluje pregledno, kar želi ohraniti. Jakič pa je svojemu kolegu sporočil, da mu ministrstvo predaja v dobri kondiciji ter mu zaželel srečo.

Več o novici

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan je novo vlado Mira Cerarja na četrtkovi ustanovni seji seznanil s posledicami obilnega deževja, poplav in plazov med 12. in 17. septembrom. Po prvih ocenah bo škoda presegla 2,5 milijona evrov.

Več o novici

Ljubljana, 19. septembra (STA) - Novoizvoljena vlada Mira Cerarja se je v četrtek pozno zvečer sestala na svoji prvi, ustanovni seji in že sprejela precej kadrovskih odločitev. Med drugim je imenovala generalnega sekretarja vlade. Funkcijo bo prevzel Darko Krašovec, sicer sodnik ljubljanskega delovnega in socialnega sodišča.

Več o novici

Ljubljana, 18. septembra (STA) - Novi predsednik vlade Miro Cerar je prevzel posle od svoje predhodnice Alenke Bratušek. Ta je v izjavi poudarila, da danes z njenih ramen pada velika odgovornost do državljanov in da Cerarju državo predaja v veliko boljšem položaju, kot jo je prevzela. Cerar se zaveda, da tudi njegovo vlado čaka težka naloga in da je pred njimi še veliko izzivov.

Več o novici

Ljubljana, 18. septembra (STA) - Državni zbor je s 54 glasovi za in 25 proti imenoval ministrsko ekipo vlade Mira Cerarja. S tem je bila izvoljena 12. slovenska vlada.

Več o novici