Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VDS sodba Pdp 1352/2006 - redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga - program razreševanja presežnih delavcev

SODIŠČE
Višje delovno in socialno sodišče
ODDELEK (*)
Oddelek za individualne in kolektivne delovne spore
DATUM ODLOČBE (*)
26.4.2007
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VDS sodba Pdp 1352/2006
INTERNA OZNAKA (*)
VDS04014
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga - program razreševanja presežnih delavcev
PODROČJE VSRS
delovno pravo
IZREK
Pritožbi se ugodi in se sodba sodišča prve stopnje spremeni tako, da se glasi: "Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi tožene stranke tožeči stranki z dne 6.4.2006 je nezakonita in se razveljavi. Tožena stranka je dolžna tožečo stranko vrniti na delo, jo od prenehanja delovnega razmerja do nastopa dela prijaviti v socialna zavarovanja (pokojninsko, invalidsko in zdravstveno zavarovanje ter zavarovanje za primer brezposelnosti) in ji za to obdobje vpisati delovno dobo v delovno knjižico, vse v 8-ih dneh pod izvršbo. Tožena stranka je dolžna tožeči stranki povrniti stroške postopka v znesku 533,75 EUR v roku 8 dni, po poteku roka pa z zakonskimi zamudnimi obrestmi." Tožena stranka je dolžna tožeči stranki povrniti 210,68 EUR stroškov pritožbenega postopka, v roku 8 dni, po poteku tega roka pa z zakonskimi zamudnimi obrestmi. Tožena stranka sama krije svoje pritožbene stroške.
JEDRO
Če delodajalec v obdobju treh mesecev ugotovi, da je zaradi poslovnih razlogov postalo nepotrebno delo 28 delavcev, mora pripraviti program razreševanja presežnih delavcev in postopati v skladu z določbami ZDR, ki urejajo odpoved večjemu številu delavcev, ne glede na to, da niso bile vse odpovedi pogodbe o zaposlitvi delavcem podane istočasno.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window