Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSL sklep I Cp 1914/2009 - izvedenec – nagrada za izvedensko delo – poznavanje podzakonskih predpisov in tehničnih pravil

SODIŠČE
Višje sodišče v Ljubljani
ODDELEK (*)
Civilni oddelek
DATUM ODLOČBE (*)
5.8.2009 0:00:00
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSL sklep I Cp 1914/2009
INTERNA OZNAKA (*)
VSL0057037
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
izvedenec – nagrada za izvedensko delo – poznavanje podzakonskih predpisov in tehničnih pravil
PODROČJE VSRS
CIVILNO PROCESNO PRAVO
IZREK
Pritožbi se ugodi in se sklep sodišča prve stopnje v izpodbijanem delu spremeni tako, da se izvedencu prof. dr. V. B., J. H. 20, L., za opravljeno izvedeniško delo odmeri nagrada in stroški v bruto znesku 857,80 EUR ter prispevek za PIZ v znesku 51,47 EUR, skupaj 909,27 EUR (točka 1. izreka izpodbijanega sklepa); in se po plačilu prispevka PIZ v višini 51,47 EUR nagrada in stroški v bruto znesku 857,80 EUR nakažejo na izvedenčev transakcijski račun, naveden v izpodbijanem sklepu (2. točka izpodbijanega sklepa).
JEDRO
Izvedenec mora kot strokovnjak vedeti, kaj mora preučiti, da lahko izdela strokovno mnenje, ni pa moč od njega pričakovati, da bo detajlno poznal prav vse tehnične podlage za izdelavo mnenja. Za podajo strokovnih in ustrezno obrazloženih odgovorov na zastavljena mu vprašanja, je očitno moral preučiti podzakonske predpise in tehnična pravila, ki se nanašajo na ozko specializirano področje v okviru njegove specializacije. Navedeno pa je šteti za dokumentacijo, katero si je moral izvedenec pridobiti sam in jo nato preučiti, zato mu gre ob pravilni uporabi 46. člena Pravilnika nagrada, katere višina je odvisna od števila strani dodatno zbrane dokumentacije.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window