Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 13/2000 - Zlom desne stegnenice, zlom zgornjih in spodnjih sramnih kosti obojestransko z veliko dislokacijo, udarnina trebuha in udarnina glave...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
fizioterapevtske vaje ambulantno; travmatološki in številni kontrolni pregledi;
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 13/2000
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000802
FISCHER
zelo hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
več kot 1 mesec; 4 operacije (operacija desne stegnenice; operacija medenice; 2 operaciji zaradi odstranitve osteosintetskega materiala); zaradi nastanka maščobne embolije 1 teden na reanimacijskem oddelku; diagnosticiran je bil tudi zlom leve črevnice z dislokacijo odlomkov;
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 13/2000. Revizija tožene stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Fant, star 19 let, študent 1. letnika fakultete, poškodoval se je v prometni nesreči.
POŠKODBA
Zlom desne stegnenice, zlom zgornjih in spodnjih sramnih kosti obojestransko z veliko dislokacijo, udarnina trebuha in udarnina glave.
REHABILITACIJA
zdravilišče; bergle 2 meseca; 
SKAŽENOST
322056 SIT Dve večji postoperativni brazgotini na desni stegnenici in v področju sinfize (13 cm in 11 cm), več manjših brazgotin zaradi opravljenih preiskav in zdravljenja in blažje šepanje. 
SKUPINA
poškodbe okolčja in stegnenice
STRAH
644112 SIT Hud primarni strah 2 dni, intenziven sekundarni strah 1 mesec, zmeren 2 meseca. Ob nesreči se je tako ustrašil, da je bil šokiran, ko pa so ga priključili na dihalni aparat, je mislil da umira.
TELESNE BOLEČINE
1395576 SIT Hude 14 dni, lahke 2 meseca, občasne lahke 4 mesece; sedaj in v bodoče trpi in bo trpel telesne bolečine pri vseh fizičnih obremenitvah in spremembah vremena.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
5904360 SIT 40 do 45-odstotno ZŽA. Zaradi poškodbe je prišlo do deformacije tožnikovih medeničnih kosti in velikega premika senfizije zaradi večkratnih prelomov medenice, kar je povzročilo funkcionalne okvare desnega kolka in desne noge. Te se kažejo v zmerni nestabilnosti medenice in omejeni gibljivosti desnega kolka. Zato ni sposoben za dela stoje, na višini, v prisilni drži, ne za prenašanje bremen, pa tudi ne za športne aktivnosti. Opustiti je moral borilne športe, body-building, rekreativno igranje košarke, tenisa in hojo v planine. Maščobna embolija in udarec v glavo sta povzročila blažji psihoorganski sindrom, ki se kaže v težavah pri učenju, težje se koncentrira in je pogosto deprimiran. Posledice se kažejo na dveh organskih sistemih, na lokomotornem in na živčnem sistemu. Zaradi zadobljenih poškodb in njihovega zdravljenja je tožnik izgubil šolsko leto.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window