Portal TFL

TFL Vsebine / Pravni članki

Preiskovalni pogovor z otrokom, žrtvijo zlorabe

AVTOR
mag. Tatjana Bobnar in Neža Miklič
PODJETJE
Originalna objava: Zbornik - Osebni dokazi v teoriji in praksi, April 2015, Univerza v Mariboru - Fakulteta za varnostne vede
PUBLIKACIJA
TFL Glasnik
ŠTEVILKA PUBLIKACIJE
27
LETNIK
2015
IZDAJATELJ
Tax-Fin-Lex
POVZETEK
Besedilo prispevka zajema postopek preiskovalnega pogovora z otrokom. V samem začetku opredeli vlogo policista v življenju otroka in njegovega starša, v nadaljevanju sistematično, po posameznih segmentih obrazloži pravno podlago za pogovor z otrokom, žrtvijo zlorabe. Osredotoči se na prijavitveno dolžnost vsakega posameznika in predvsem institucij – torej strokovnih služb. Pojasni prisotnosti ali seznanjanj staršev oz. skrbnikov otroka o pogovoru z otrokom, opredeli se do statusa starša, ki je ogrožajoč napram otroku ter pojasni pomen in vlogo strokovnega delavca centra za socialno delo. Obrazloži načine podaje prijave, zbiranje obvestil s strani prijavitelja, otroku relevantnih oseb. Pozornost usmeri na pripravo na pogovor z otrokom, predvsem z zbiranjem relevantnih informacij o otroku, njegovi družini, povzročitelju nasilja kot samem kaznivem dejanju. Sam pogovor opredeli z uvodom, jedrom in zaključkom, poseben poudarek je v prispevku na časovnem okviru, lokaciji pogovora kot zaključku pogovora.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window