Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-183/95 - Ustavna pritožba zoper odlok Državnega zbora Republike Slovenije o izvolitvi sodnice za prekrške s sedežem v Murski Soboti - predstojni...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-183/95
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US18009
GESLA
Predhodno izčrpanje vseh pravnih sredstev kot procesni pogoj za sprejem ustavne pritožbe v obravnavo. Izjemno odločanje po 2. odst. 51. čl. ZUstS, kumulativnost pogojev.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba zoper odlok Državnega zbora Republike Slovenije o izvolitvi sodnice za prekrške s sedežem v Murski Soboti - predstojnice organa št. 716-01/89-2/17 z dne 4. 10.1995
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Ustavna pritožba zoper odlok Državnega zbora Republike Slovenije o izvolitvi sodnice za prekrške s sedežem v Murski Soboti - predstojnice organa se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
Po določbi prvega odstavka 51. člena ZUstS se ustavna pritožba lahko vloži šele, ko so zoper izpodbijani posamični akt izčrpana vsa pravna sredstva, s tem da lahko Ustavno sodišče po drugem odstavku istega člena izjemoma odloča o ustavni pritožbi tudi pred odločitvijo pristojnega organa o izrednem pravnem sredstvu, če je zatrjevana kršitev očitna in če bi z izvršitvijo posamičnega akta nastale za pritožnika nepopravljive posledice.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window