Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 441/2004 - Udarnine trebuha in desne goleni ter hud zvin vrante hrbtenice s poškodbo živčnih korenin vratne hrbtenice CV, CVI in CVII. Posttrav...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
številne RTG in EMG preiskave; številni in pogosti pregledi pri specialistih;
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 441/2004
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001426
FISCHER
srednje hudi primer
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 441/2004. Reviziji tožeče stranke je bilo delno ugodeno, odškodnina za TB je bila z 1.800.000 SIT zvišana na 2.500.000 SIT, odškodnina za ZŽA pa z 2.800.000 SIT na 3.500.000 SIT. V ostalem je bila revizija tožeče stranke zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Moški, star 45 let, poklicni voznik in zasebni avtoprevoznik, kot voznik tovornjaka se je poškodoval v prometni nesreči.
POŠKODBA
Udarnine trebuha in desne goleni ter hud zvin vrante hrbtenice s poškodbo živčnih korenin vratne hrbtenice CV, CVI in CVII. Posttravmatska stresna motnja z znaki psihoorganskih motenj.
REHABILITACIJA
2 meseca vratna opornica; 100 fizioterapij; zdravljenje je trajalo 15 mesecev;
SKAŽENOST
200000 SIT Opazno povešena desna rama.
SKUPINA
poškodbe hrbtenice in reber - duševne motnje
STRAH
600000 SIT Hud primarni strah ter intenziven sekundarni strah v času aktivne zdravstvene oskrbe, ki je nato prešel v intenzivnost srednje stopnje in počasi izzvenel.
TELESNE BOLEČINE
2500000 SIT 1 teden srednje hude z občasnimi hudimi in glavoboli, od takrat dalje pa prestaja in bo prestajal srednje hude, ki si jih bo blažil z zdravili.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
3500000 SIT Zaradi okvare živčnih korenin vratne hrbtenice ima poleg stalnih bolečin tudi zmanjšano grobo moč v ramenih in obeh rokah, zaradi česar je omejen pri vseh fizičnih opravilih, celo pri oblačenju. Zaradi posttravmatske stresne motnje z znaki psihoorganskih motenj trpi zaradi čustvene labilnosti, depresije, psihomotorične upočasnjenosti, tremorja, razdražljivosti, napetosti, nestrpnosti, vzburljivosti, motenj koncentracije in osebne spremenjenosti, zaradi česar prihaja do težav tudi v družinskem življenju. Svojega poklica ne more več opravljati, težave ima pri vsaki fizični obremenitvi. Izogiba se družbenim dogajanjem, opustil je aktivno ribištvo, pred nesrečo pa je bil predsednik ribiške družine, krajevne skupnosti in lokalnega nogometnega kluba.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window