Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

VIII Ips 392/2009 - Zlom vratu in telesa leve lopatice z razmikom, udarnina levega stegna z raztrganino podkožja, udarnina levega gležnja.

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
Trajalo je 75 dni – 4 kontrole pri travmatologu, kontrole pri izbranemu zdravniku.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VIII Ips 392/2009
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002174
FISCHER
srednje hudi primer
HOSPITALIZACIJA
4 dni, 13 RTG slikanj, CT slikanje, mavec okoli leve roke in celega zgornjega dela telesa (za 30 dni) – Desaultov povoj ojačan z mavcem; mavec okoli levega gležnja.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
VIII Ips 392/2009. Revizija tožene stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Moški, ob nesreči star 26 let, skladiščnik.
POŠKODBA
Zlom vratu in telesa leve lopatice z razmikom, udarnina levega stegna z raztrganino podkožja, udarnina levega gležnja.
REHABILITACIJA
10 fizioterapij po odstranitvi mavčne imobilizacije, 14 dni zdravilišča z zahtevnimi vajami.
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe skočnega sklepa in stopala in njihove posledice - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice
STRAH
1.251,88 EUR Primarni strah ob nesreči; sekundaren intenziven strah v bolnici ob čakanju na odločitev o načinu zdravljenja (šele po CT so se odločili za konzervativno zdravljenje) in ob razmišljanju, kaj bi se lahko zgodilo, če ne bi pravočasno odskočil. Strah ga je bilo kakšna bo gibljivost po snetju mavca; takrat je bila roka povsem trda in je ni mogel premakniti niti za 5 cm, tako stanje pa je trajalo en teden; le ogromno vaje in trme je bilo potrebno, da je roka začela funkcionirati. Skupaj je strah za izid zdravljenja trajal 3 mesece, tudi še po vrnitvi na delo.
TELESNE BOLEČINE
5.424,80 EUR Hude bolečine 10 dni, srednje bolečine 4 tedne, lažje bolečine 1 mesec; občasne lažje bolečine trpi še vedno in jih bo trpel tudi v bodoče ob spremembi vremena in po večjih obremenitvah. Srbenje pod mavcem, oteženo ležanje. Prvih 14 dni je imel kompleksne težave pri vstajanju iz postelje in pri opravljanju fizioloških potreb. Doma je jedel sam, ni pa mogel pospravljati in kuhati. Zdravila je jemal sam, 14 dni so mu obkladke na nogo in gleženj dajali drugi. Tujo pomoč in nego (ni se mogel oblačiti, obuval se je težko, pomoč pri osebni higieni …) in pomoč pri oskrbovanju iz trgovine je potreboval skupaj 2 meseca.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
4.172,93 EUR Pri fizičnih delih se roka hitreje utrudi, po nekaj urah jo mora spočiti. Ne zmore dvigovanja breme nad glavo, če so težja od 15 kg, pri dvigovanju iz predklona pa do 15 – 30 kg. Ostala je preobčutljivost na spremembe vremena (trganje v rami). Pri domačih opravilih ni bistvenih sprememb. Levi gleženj se pri hoji navzgor in navzdol hitreje utrudi. Igral je hokej 4-5x tedensko, zdaj le še rekreacijsko 1x tedensko. Na večdnevne hokejske turnirje ne more več. Ukvarjal se je z motorizmom, a je sposoben prevoziti le še polovico takih razdalj kot prej (prej 500 km), potrebnih je več postankov. ZŽA so trajno zmanjšane za 5%.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window