Navigacija
Spoštovani, zaradi nadgradnje optičnega omrežja bo prihajalo do občasnih prekinitev v delovanju portala. Predvidene prekinitve bodo v soboto, 26.9.2020 in v nedeljo, 27.9.2020 med 10.00 in 14.00 uro. Zaradi tega bo posledično moten dostop tudi do vseh vsebin na portalu Tax-Fin-Lex. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 229/99 - Srednje težek pretres možganov, odprt zlom nosnih kosti, zlom nosnega pretina in razpočna rana na korenu nosu in levi strani čela, uda...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 229/99
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000547
FISCHER
srednje hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
10 dni.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Neprijetna je bila naravnava prsta povezana z nevarnostmi lokalne anestezije, nošnja dokomolčnega mavca s prstom en mesec in dva dni, neprijetna je bila nošnja opornice za prst 7 mesecev in 27 dni.
OPOMBA
II Ips 229/99. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
spol: ženska, starostna skupina: od 25 do 30 let
POŠKODBA
Srednje težek pretres možganov, odprt zlom nosnih kosti, zlom nosnega pretina in razpočna rana na korenu nosu in levi strani čela, udarnina obeh ramen, odrgnina na desnem ramenu, izpah v srednjem sklepu mezinca, v bližnjem medprstničnem sklepu na desni roki, sklepni zlom glave bližnje prstnice desnega mezinca, spremenjeno obliko po načinu gumbnice na petem prstu desnice in odrgnine na desni goleni.
REHABILITACIJA
Fizioterapija 17 krat. 
SKAŽENOST
400000 SIT Moteči in opazen je izgled mezinca, ki ni v normalni legi, in brazgotina na obrazu, kar tožnico moti pri kontaktih z ljudmi in predstavlja poslabšani izgled. 
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice
STRAH
300000 SIT Tožnica strahu ob trčenju zaradi nezavesti ni trpela, strah za izid zdravljenja pa je trajal cca 4 mesece.
TELESNE BOLEČINE
1500000 SIT Bolečine so trajale cca 13 mesecev, vendar so hude bolečine trajale le en teden, dobre tri mesece srednje močne in deset mesecev lahke. Tožnica še trpi redkejše občasne glavobole vseh intenzitet, kakor občasne lahke bolečine v poškodovanem mezincu in desni goleni pri obremenjevanju, ki bodo tožnici ostale trajno.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
1800000 SIT Poškodba nosu je tožnici povzročila (manjše) oteženo dihanje, poškodba mezinca desne roke nekoliko težje opravljanje strokovnih delovnih dolžnosti (tehnično risanje, uporaba računalnika), medtem ko je sindrom po pretresu možganov znatneje posegel v tožničine življenjske aktivnosti. Ob sicer znanih pojavih po možganskem pretresu (zmanjšana sposobnost koncentracije in slabši spomin) se je pri tožnici pojavila razburljivost in nestrpnost, nastajajo pa ji občasni močni glavoboli v obliki migrene z auro.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window