Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-235/94 - Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v občini Litija (Ur. list RS, št. 24/92), 1. čl....

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-235/94
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US17517
GESLA
Izkazan pravni interes kot procesni pogoj za začetek posotopka pred Ustavnim sodiščem na podlagi pobude. Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča. Nepristojnost Ustavnega sodišča za zagotovitev izvajanja občinskega predpisa.
NAPADENI AKT
Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v občini Litija (Ur. list RS, št. 24/92), 1. čl. Odlok iste občine o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (Ur. list SRS, t. 9/97, 13/87, 43/89 in Ur. list RS, št. 24/92, 69/93), 2. odst. 7. čl.
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Peter Jereb, Litija
VRSTA AKTA
občinski predpis
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti 1. člena Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Litija in drugega odstavka 7. člena Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Litija se zavrže. V preostalem delu se pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti istega Odloka zavrne.
EVIDENČNI STAVEK
Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča je odmena za uporabo komunalno že urejenega zemljišča. Pobudnik zato ne izkazuje pravnega interesa za izpodbijanje določb, ki urejajo način razdelitve sredstev, zbranih z nadomestilom.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window