Navigacija

Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 47-935/2021, stran 2921 DATUM OBJAVE: 29.3.2021

RS 47-935/2021

 
 

935. Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov

 
 
Na podlagi 3. točke prvega odstavka 39. člena Zakona o nalezljivih boleznih (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo, 49/20 – ZIUZEOP, 142/20, 175/20 – ZIUOPDVE in 15/21 – ZDUOP) Vlada Republike Slovenije izdaja
 

O D L O K
o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov

 

1. člen

 
S tem odlokom se zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 določajo začasne omejitve pri izvajanju športnih programov in športnih tekmovanj.
 

2. člen

 
(1)
Športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe iz prvega odstavka 46. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 29/17 in 21/18 – ZNOrg; v nadaljnjem besedilu: ZŠpo-1) nista dovoljena.
 
(2)
Ne glede na prejšnji odstavek je proces športne vadbe dovoljen:
 
-
športnikom z nazivom olimpijskega, svetovnega, mednarodnega in perspektivnega razreda iz prvega odstavka 33. člena ZŠpo-1,
 
-
športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci, registriranim v skladu z 32. členom ZŠpo-1, ki so člani državnih reprezentanc.
 
(3)
Proces športne vadbe športnikov iz prejšnjega odstavka je dovoljeno izvajati v varnih vadbenih skupinah, v katerih so športniki in strokovni delavci v športu fizično izolirani zaradi izvajanja procesa športne vadbe (v nadaljnjem besedilu: mehurček). Mehurček zajema prostore, v katerih poteka proces športne vadbe.
 
(4)
Ne glede na določbe prvega odstavka tega člena lahko posameznik, ožji družinski člani ali osebe iz skupnega gospodinjstva ob upoštevanju priporočil NIJZ na prostem oziroma odprtih javnih krajih v statistični regiji prebivališča izvajajo takšno športno-gibalno dejavnost, pri kateri se ohranja varna razdalja do drugih posameznikov.
 

3. člen

 
(1)
V kolektivnih in individualnih športnih panogah je dovoljeno izvajanje velikih mednarodnih športnih prireditev iz 74. člena ZŠpo-1.
 
(2)
Prisotnost gledalcev na športnih tekmovanjih ni dovoljena. Organizator športnega tekmovanja mora zagotoviti, da so v športnem objektu ali na površinah za šport v naravi le osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo športnega tekmovanja.
 
(3)
Za nadzor nad izvedbo športnih tekmovanj mora Olimpijski komite Slovenije oziroma pristojna nacionalna panožna športna zveza imenovati odgovorne osebe in njihove kontaktne podatke posredovati ministrstvu, pristojnemu za šport.
 
(4)
Športniki in člani njihovih ekip, ki se udeležujejo tekmovanj iz prvega odstavka tega člena, druge osebe, ki so nujno potrebne za izvedbo tekmovanj, in strokovni delavci v športu iz tretjega odstavka prejšnjega člena se enkrat tedensko testirajo na virus SARS-CoV-2 s hitrim antigenskim testom (v nadaljnjem besedilu: test HAG), razen če predložijo negativni rezultat testa HAG ali testa z metodo verižne reakcije s polimerazo (v nadaljnjem besedilu: test PCR), ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.
 
(5)
Osebam iz prejšnjega odstavka testiranja ni treba opraviti, če imajo:
 
-
dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
 
-
dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR ali testa HAG, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali
 
-
imajo potrdilo zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window