Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Dor 110/2011 - Zlom kljukastega sklepnega dela podlaktnice desno, zlom desne koželjnice, udarnina palca desne noge, odrgnina leve goleni. Zdravljen...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
pregledi pri kirurgu, specialistih in izbranem zdravniku (21, ki pa jih ni mogoče v celoti pripisati le zdravljenju poškodb iz nesreče)
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Dor 110/2011
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002295
FISCHER
srednje hudi primer
HOSPITALIZACIJA
3 operativni posegi, hospitalizacij skupaj 12 dni; jemanje analgetikov in antitrombotične profilakse, nošenje longete 3 tedne, hlajenje prek longete, odstranitev šivov, RTG slikanje, kromasaža, jontofereza z Voltarenom (14x)
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Potrebovala je tujo pomoč do prbl. 18.11.2004.
OPOMBA
II Dor 110/2011. Predlog za dopustitev revizije tožeče stranke je bil zavrnjen, ker ni izkazala odstopa od ustaljene sodne prakse.
OŠKODOVANEC
Ženska, ob nesreči stara 44 let, fizična delavka.
POŠKODBA
Zlom kljukastega sklepnega dela podlaktnice desno, zlom desne koželjnice, udarnina palca desne noge, odrgnina leve goleni. Zdravljenje z zapleti je trajalo 1 leto, do 16.3.2005.
REHABILITACIJA
40x fizioterapija
SKAŽENOST
1.050 EUR Brazgotina nad komolcem, dolga 10 cm, široka 0,5 cm, temnejša in v sredi nagubana; duševne bolečine glede na starost in spol, še posebej v poletnih mesecih.
SKUPINA
duševne motnje - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe kolena in goleni in njihove posledice
STRAH
2.600 EUR Hud primarni strah – ob trku, sekundarni strah za izid zdravljenja – nekaj mesecev; še vedno jo je strah med vožnjo (sama ne vozi več), strah jo je za službo.
TELESNE BOLEČINE
7.750 EUR Hude bolečine – 8 dni, srednje hude telesne bolečine – 2 meseca, lahke bolečine – kumulativno 3 mesece.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
12.520 EUR Zaradi posledic poškodbe ji je priznana III. stopnja invalidnosti, trpi pa tudi za posttravmatsko stresno motnjo, zmerno depresivno motnjo, zaradi katere je potrebovala pomoč psihiatra. Zaradi lažje zavrtosti gibljivosti desnega komolca je bila premeščena na lažje delovno mesto. Kot desničarka je omejena tudi pri domačih opravilih. Čustveno se je spremenila, postala je jokava, zaprta vase, slabo spi, hitro se razburi. Že prej obstoječe psihično stanje se je zaradi nesreče poslabšalo. ZŽA je zmanjšana za 10%.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window