Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

VIII Ips 321/2017 - Politravma - zlom kosti po celi levi strani telesa (skoraj vseh reber, transverzalnih nastavkov štirih ledvenih vretenc, medenice,...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VIII Ips 321/2017
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS00017797
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
14 dni v umetni komi na intenzivnem oddelku, skupaj hospitaliziran za 2 meseca.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Tamponada, drenaža iz prsnega koša (2x), osteosinteza s ploščo leve črevnice, vstavljanje vijakov, vzpostavitev dihalne poti zaradi predihavanja, navojni palici zaradi poškodbe medenice, nepokretnost, hoja s pomočjo bergel, prejemanje srdstev za lajšanje bolečin, odstranitev osteosintetskega materiala, pljučnica.
OPOMBA
VIII Ips 321/2017 Reviziji tožene stranke je bilo delno ugodeno - odškodnina za telesne bolečine je bila znižana za 15.000 EUR, za strah za 500 EUR.
OŠKODOVANEC
spol: moški, starostna skupina: ni opredeljeno
POŠKODBA
Politravma - zlom kosti po celi levi strani telesa (skoraj vseh reber, transverzalnih nastavkov štirih ledvenih vretenc, medenice, obeh sramnih lokov, črevnice, ogojestranski zlom križnice, leve lopatice, leve podlahtnice v predelu komolca), poškodba trebuha z več raztrganinami jeter in vranice, hemoragični šok.
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe hrbtenice in reber in njihove posledice - poškodbe prsne in trebušne votline in njihove posledice
STRAH
3.500 EUR Hud primaren strah - nekaj sekund; sekundarni strah - ob zbujanju iz kome, ker je bil dezorientiran in nekaj dni nepokreten in tudi v nadaljnjih dneh.
TELESNE BOLEČINE
35.000 EUR Hude telesne bolečine pri prebujanju iz kome in so s stopnjevale ob intenzivnejši fizioterapiji, hoji, vstajanju, obrčanju v postelji, vztrajale so v predelu medenice, ob globokih vdihih zaradi zloma reber, v predelu brazgotine v trebušni votlini, ob odstranitvi osteosintetskega materiala - 1 teden kumulativno, srednje hude - 3 tedne, občasne srednje hude - do 6 ur dnevno 3 mesece in po 1 uro dnevno še 1 leto, lahke bolečine - 6 mesecev, občasne lahke bolečine - 6 mesecev. V bodoče bo trpel lahke bolečine in občasen glavobol ob spremembi vremena.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - zmanjšanje življenjske aktivnosti - skaženost
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
Odškodnina (45.000 EUR) ni revizijsko izpodbijana.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window