Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II DoR 381/2015 - Odprt zdrobljen zlom leve stegnenice, zlom zunanjega kondila leve golenice, zlom tretjega in četrtega rebra desno in devetega levo, ...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II DoR 381/2015
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002632
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
86 dni, 4 operacije v splošni anesteziji.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
infuzije, prejemanje zdravil v žilo, v obliki tablet in injekcij, večkratni odvzemi krvi, injekcije v podkožje proti tvorbi krvnih strdkov, 2x punkcija kolena po operaciji, jemanje antibiotikov, pregled pri specialistu ORL, odstranitev drenaž, začasno razgibavanje kolena, hoja z berglami, hospitalna rehabilitacija, RTG slikanja 112, CT (15x.
OPOMBA
II DoR 381/2015 Predlog za dopustitev revizije tožeče stranke je bil zavrnjen, ker ni izkazala odstopa od sodne prakse.
OŠKODOVANEC
Moški srednjih let, ob nesreči star 53 let; kmet.
POŠKODBA
Odprt zdrobljen zlom leve stegnenice, zlom zunanjega kondila leve golenice, zlom tretjega in četrtega rebra desno in devetega levo, udarnina glave in obraza.
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe kolena in goleni in njihove posledice - poškodbe hrbtenice in reber in njihove posledice - poškodbe okolčja in stegnenice in njihove posledice
STRAH
5.000 EUR Primarni strah - hud, saj je bil dogodek nenaden in boleč, ustrašil se je za življenje, čeprav to sicer ni bilo ogroženo; sekundarni strah - zaskrbljenost za izid zdravljenja, predvsem ali bo izgubil nogo in ali bo lahko hodil, strah zaradi socialnih okoliščinah v katerih živi in odsotnost oseb, ki bi mu lahko pomagale, če ne bi mogel hoditi - hud sekundarni 1 teden, zmeren sekundarni 1 leto in 11 mesecev, blag sekundarni 6 mesecev.
TELESNE BOLEČINE
30.000 EUR Hude telesne bolečine - 30 dni, srednje hude telesne bolečine - 3 do 4 mesece kumulativno, lahke telesne bolečine - 6 mesecev, trpel pa jih bo tudi v prihodnje.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - zmanjšanje življenjske aktivnosti - strah - skaženost
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
45.000 EUR Ista noga je bila že predhodno poškodovana - v leti 1978 ga je povozil avto (zlomljena leva noga pod in nad kolenom, imel pa je tudi težave z ožiljem - invalid I. kategorije je že od let 2004); po predmetni poškodbi je bila telesna okvara ocenjena na 100%. Ima za 1/3 giba trajno omejen pregib levega kolena na desno stran. Za 50% omejena gibljivost levega kolenskega sklepa. Že pred poškodbo je bil zaradi zdravstvenega stanja deloma omejen pri delu na kmetiji, po predmetni poškodbi pa se je delovna sposobnost bistveno zmanjšala. Živi na gorski kmetiji, ki mu je edini vir preživljanja, drugih delovno sposobnih članov gospodinjstva ni. Pri delu potrebuje tuje pomoč. Motorja ne more več voziti, ta pa je bil pred nesrečo njegovo edino prevozno sredstvo (vozniškega izpita za avto nima).

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window