Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 269/2009 - Zlom leve stegnenice, odlom iterkondilične eminence v predelu sklepne površine v kolenu na golenici, udarnina obraza.

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
najmanj 18 pregledov
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 269/2009
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002421
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
6 hospitalizacij – skupno 37 dni, 5 operacij – 3 v splošni anesteziji
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
5 operacij, 1 leto in pol uporabe bergle, 4 mesece in pol uporabe fiksatorja, 1 mesec in pol mavčne imobilizacije, 1 mesec občasne uporabe mavčnega žleba, odvisnost od tuje pomoči pri osnovnih življenjskih opravilih, najmanj 18 slikanj in zato izpostavitev ionizirajočemu sevanju, transfuzije, jemanje zdravil – tudi analgetikov približno skupaj 3 mesece, številni pregledi pri specialistih; zdravljenje in rehabilitacija je trajala skupaj 2 leti in pol.
OPOMBA
II Ips 269/2009. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Deček, ob nesreči star 14 let; po nesreči je 5 let še hodil v šolo, izučil se je za strojnega tehnika.
POŠKODBA
Zlom leve stegnenice, odlom iterkondilične eminence v predelu sklepne površine v kolenu na golenici, udarnina obraza.
REHABILITACIJA
30 fizioterapij, razgibavanje doma, počitek in mirovanje
SKAŽENOST
4.500 EUR Na levem stegnu več brazgotin, tudi zelo velikih (ena je dolga kar 76 cm), ki so zaradi drugačne obarvanosti vidne z večje razdalje, šepanje zaradi 2 cm prikrajšave noge.
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe kolena in goleni in njihove posledice - poškodbe okolčja in stegnenice in njihove posledice
STRAH
3.546,99 EUR Hud p rimarni strah, ki je mejil na grozo – trajal je 16 dni, hud sekundarni strah - kumulativno 3 mesece, srednje hud sekundarni strah – 5 mesecev, blag sekundarni strah – 10 mesecev
TELESNE BOLEČINE
20.000 EUR Hude bolečine – kumulativno 67 dni, stalne srednje hude bolečine – 4 mesece, stalne lahke bolečine – 8 mesecev; tudi v bodoče bo trpel bolečine v nogi ob spremembi vremena, dolgotrajni hoji, hoji po neravnem terenu in stopnicah, ob dvigovanju težjih bremen, v ledveni hrbtenici pa ob dolgotrajnem sedenju, v prisilnih držah, ob dvigovanju, ponavljajočem se sklanjanju, pri delu z vibracijami.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
20.000 EUR Noga je 2 cm krajša; ker je struktura kosti na področju zloma rahlejša, je močno oteženo opravljanje fizično zahtevnejših del s hojo po neravnem terenu in stopnicah, navzdol, navzgor, po odrih, lestvah, del s hitro menjavo smeri hoje, s počepi, poskoki, tekom, počepanjem, z dvigovanjem bremen nad 20 kg: ker dela stoje pri rezkalnem stroju mora večkrat počivati, čuti mravljincev v nogi, bolita ga noga in hrbtenica; nosi ortopedske čevlje pri delu, večkrat pa tudi v prostem času. Ne more teči, kolesariti, s težavo igra košarko, ne more delati na njivi in okoli hiše, manj sposoben je za družabne aktivnosti. Tako bo tudi v bodoče.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window