Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 104/98 - Poškodba leve roke - amputacija levega kazalca v višini zgornjega medčlenskega sklepa, zdrobljenost tretjega in četrtega prsta leve ro...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 104/98
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000565
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
22 dni. Zdravljenje je bilo dolgotrajno, saj je prišlo do gnojenja in komplikacij, v zvezi s tem pa tudi številnih neprijetnosti. Tožnik je bil med drugim kar šestkrat operiran v splošni anesteziji.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 104/98. Revizija tožene stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Moški, poškodoval se je pri delu na stružnici. V času nezgode je bil star 22 let.
POŠKODBA
Poškodba leve roke - amputacija levega kazalca v višini zgornjega medčlenskega sklepa, zdrobljenost tretjega in četrtega prsta leve roke in izpah trapezne kosti (kosti levega zapestja).
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
500000 SIT Po mnenju izvedenca je pri tožniku zaradi amputacije prstanca in sredinca leva roka tako spremenjena, da gre za skaženost, ki je še bolj poudarjena zaradi dokaj grdo oblikovanega krna na sredincu leve roke, kjer je koža precej nagubana in jo je nekoliko preveč. 
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča
STRAH
500000 SIT V zvezi z zapleti pri zdravljenju je tožnik trpel hud strah glede izida zdravljenja. V času nezgode pa je trpel močan strah, ker je do nesreče prišlo hitro in nepričakovano, ni pa si mogel veliko pomagati, ker so bile sile uničevanja zelo močne in so mu potegnile rokavico in prste, zaradi česar je bil v strahu, da bo izgubil celo roko.
TELESNE BOLEČINE
1500000 SIT 14 dni hude telesne bolečine, 4 do 6 tednov trajne srednje hude, 2 tedna občasne srednje hude, 4 do 6 tednov trajne manj intenzivne bolečine in več tednov občasne, manj intenzivne telesne bolečine.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
2800000 SIT Tožnik se mora izogibati opravljanju težjih fizičnih del in opravljanju finih del z levo roko. Njegove življenjske in delovne sposobnosti so bile in bodo tudi v bodoče zaradi težav, ki jih ima, zmanjšane, saj gre po mnenju izvedenca pri tožniku za 27 do 28 % zmanjšano življenjsko aktivnost in še 5% v zvezi s prestanim strahom.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window