Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II DoR 301/2016 - Zlom prvega ledvenega vretenca, zvin s strganjem vezi med mečnico in skočnico, zlom desne ključnice, odrgnine in udarnine.

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II DoR 301/2016
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002663
FISCHER
srednje hudi primer
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II DoR 301/2016 Predlog za dopustitev revizije tožeče stranke je bil zavrnjen, ker ni izkazala odstopa od sodne prakse.
OŠKODOVANEC
Mlada ženska, od škodnem dogodku stara 25 let. Soodgovornost za nastalo škodo - 12% (vožnja z vinjenim in drogiranim voznikom).
POŠKODBA
Zlom prvega ledvenega vretenca, zvin s strganjem vezi med mečnico in skočnico, zlom desne ključnice, odrgnine in udarnine.
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe hrbtenice in reber njihove posledice - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe skočnega sklepa in stopala in in njihove posledice - poškodbe kože in njihove posledice
STRAH
TELESNE BOLEČINE
INSTITUT VSRS
zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
20.000 EUR 5 - 24% ZŽA Pomembno zmanjšanje gibljivosti prsno-ledvenega dela hrbtenice in stopala. Ne more opravljati težjih fizičnih del (dvigovati bremen, težjih od 10 kg), z večjimi napori pa lahko opravlja lažja fizična dela in aktivnosti v prisiljeni drži (oblačenje, osebna higiena, obuvanje, predkloni ..). Zaradi poškodbe gležnja ne more opravljati aktivnosti, ki zahtevajo močan odriv (igre z žogo, skakanje), z večjimi napori se lahko giblje po neravnem terenu in se ukvarja z rekreacijo, ki zahteva odriv desne noge. Ni sposobna kolesarjenje, teka, vaj v fitnesu (zato je opustila igranje košarke in obiske fitnesa). Omejena je pri pridobivanju študentskega dela in bo tudi v bodoče. Težko o zadržala prisilno držo telesa, dvigala, prenašala bremena, itd. Zaradi posttravmatske stresne motnje slabše obvladuje stres. Skrbi jo, kako bo opravljala osnovna življenjska opravila, ko se bo odselila od doma in kako bo opravljala poklic. Zaradi nesreče se je študij zavlekel.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window