Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

VIII Ips 311/2009 - Sklepni zlom spodnjega dela leve koželjnice z odlomom stiloidnega odrastka; zdrobljen sklepni zlom spodnjega dela desne koželjnice...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
Veliko pregledov, fizioterapija.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VIII Ips 311/2009
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002175
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
15 dni – v tem času je bil pri hranjenju, osebni higieni in osebnih potrebah povsem odvisen od negovalnega osebja. Opravljeno je bilo naravnanje zapestij, imobilizacija z mavcem v splošni anesteziji, operacija. V obdobju celotnega zdravljenja 40 RTG slikanj, jemanje analgetikov in antibiotikov, EMG preiskava, pregledi pri specialistih; 14 dni stacionarne fizioterapije.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
VIII Ips 311/2009. Revizija tožene stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Moški, ob nesreči star 47 let, varilec - skupinovodja
POŠKODBA
Sklepni zlom spodnjega dela leve koželjnice z odlomom stiloidnega odrastka; zdrobljen sklepni zlom spodnjega dela desne koželjnice s premaknitvijo zlomljenih delov kosti in z defektom oziroma zdrobitvijo kosti; udarnina glave; udarnina desne strani prsnega koša.
REHABILITACIJA
Zunanji fikstater je nosil do 13.6.2003, več mesecev fizioterapije doma.
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice
STRAH
4.172,93 EUR Primarni strah ob padcu, ki pa je trajal le do pregleda v bolnici. Sekundarni intenziven strah je trajal nekaj dni (pred in po operaciji) za izid zdravljenja, srednje hud strah je trajal do 5 mesecev, nato pa je prešel v zaskrbljenost. Strah je poslabšal tudi stanje tožnikove duševne bolezni (depresije).
TELESNE BOLEČINE
16.691,70 EUR Pretežno hude, stalne ali občasne bolečine, z rednim jemanjem analgetikov od 10 do 15 dni; srednje hude bolečine z občasnim jemanjem analgetikov do 5 mesecev, ki jih je občasno čutil tudi še ob sojenju; lažje bolečine ves čas zdravljenja.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
33.383,41 EUR Zaradi okvare zapestij ni sposoben za težje fizično delo, za fina opravila z rokami, niti za delo v svojem poklicu; podane so anatomsko trajne posledice, ker vezivno tkivo v okolici zlomov močno ovira gibljivost zapestij. Na spodnji strani koželjnice so vijak in ploščici; funkcionalne trajne posledice se kažejo v 40% zmanjšani gibljivosti levega zapestja in 67% do 68% manjši gibljivosti desnega zapestja. Ne more upogniti prstov desne roke do konca, groba moč stiska desnice je zmanjšana vsaj za polovico. Duševne posledice nesreče se bodo poznale tudi v bodoče, depresija (ki je sicer obstajala že pred nesrečo) se bo poglabljala. ZŽA trajno zmanjšane za 50%.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window