Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

Sodba in sklep 2253/2002 - imenovanje direktorja javnega podjetja - diskrecijsko odločanje - smiselna uporaba določb splošnega upravnega postopka

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
15.1.2004
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Sodba in sklep 2253/2002
INTERNA OZNAKA
UL0001060
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
imenovanje direktorja javnega podjetja - diskrecijsko odločanje - smiselna uporaba določb splošnega upravnega postopka
PODROČJE VSRS
JAVNI USLUŽBENCI - JAVNI ZAVODI
IZREK
1. Postopka v zadevah opr. št. U ... in opr. št. U.... se združita zaradi skupnega obravnavanja in odločanja ter se vodita v nadaljevanju kot zadeva z opr. št. U ..... 2. Tožbama AA in BB se ugodi in se sklep št. ... z dne .... in odločba št. .... z dne ...... ministrice za kulturo razveljavita ter zadeva vrne tej ministrici v ponovni postopek.
JEDRO
Ker gre po mnenju sodišča pri imenovanju direktorja v javnem zavodu kot osebi javnega prava in kot taki ustanovljeni za opravljanje pravnih nalog glede na navedene elemente javnopravne narave za javnopravno stvar, to po 4. členu ZUP narekuje smiselno uporabo upravnega postopka v postopkih za imenovanje direktorja, in sicer z uporabo tistih procesnih inštitutov tega postopka, ki je za take vrste postopka smotrna. Neobrazložitev sklepa o izbiri z dejanskimi razlogi za odločitev ni onemogočanje vpogleda v celotno razpisno dokumentacijo sta bistveni kršitvi pravil postopka v postopku za imenovanje direktorja javnega zavoda, ker se z njima neizbranim kandidatom onemogoča učinkovito uporabo pravnih sredstev, s tem pa se nedopustno posega v njihovo ustavno pravico do pravnega sredstva.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window