Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 148/2006 - Zlom zgornje čeljustnice (desno dva in levo tri), zlom nosnih kosti, zlom desne orbite, telekantus, izpah prvega in drugega sekalca ...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
8 RTG slikanj, jemanje analgetikov, CT preiskava, kirurška oskrba ran na ustnici in na hrbtišču nosa.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 148/2006
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001797
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
25 dni, od tega je bila 3 dni intubirana, strogo ležanje v postelji in vezanost na pomoč tretje osebe, umetna ventilacija leve strani pljuč.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 148/2006 Revizija tožene stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Deklica, stara 12 let, poškodovana v prometni nesreči.
POŠKODBA
Zlom zgornje čeljustnice (desno dva in levo tri), zlom nosnih kosti, zlom desne orbite, telekantus, izpah prvega in drugega sekalca desno zgoraj, udarec v levo stran pljuč, zlom leve koželjnice in rana na hrbtišču nosu in na zgornji ustnici.
REHABILITACIJA
fiskacija zgornje čeljusti, imobilizacija s tamponado nosnic, namestitev proteze, 3 tedne nošnja doramenskega mavca.
SKAŽENOST
1.000.000,00 SIT Deformacija obraza tožnice zaradi poškodbe zgornje čeljusti, trajna deviacija nosnega septuma zaradi zloma nosnih kosti in nadomestitev izgubljenih zob z zobno protezo.
SKUPINA
poškodbe glave in možganov - poškodbe prsne in trebušne votline - poškodbe rok in ramenskega obroča - poškodbe zob in čeljusti
STRAH
800.000,00 SIT Intenziven primarni strah ob škodnem dogodku in intenziven dolgotrajni sekundarni strah, ki se kaže tudi v posttravmatski stresni motnji.
TELESNE BOLEČINE
2.000.000,00 SIT Tožnica je trpela neprestane hude telesne bolečine 5 dni, 3 tedne srednje hude in pol leta lažje telesne bolečine, ki so nato prešle v občasne. Še zmeraj trpi občasne bolečine v zapestju in glavobole, trpela pa jih bo tudi v bodoče.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
5.000.000,00 SIT V sled poškodbe tožnica dosega slabši šolski uspeh, čeprav v učenje vlaga dosti več truda kot pred nezgodo, osebnostno se je spremenila v vase zaprto, tiho in preveč mirno dekle, opustila je obšolske dejavnosti in je manj družabna, mučijo jo pogosti glavoboli, kažejo se kognitivne motnje - motnje pri osredotočanju misli, usmerjanju pozornosti, pomnjenju, povečana je miselna utrudljivost, pri čemer je nadaljnji potek težko predvideti. Duševne bolečine tožnice so ocenjene kot srednje intenzivne, ki so sčasoma sicer postale blažje, odločilno pa je, da gre za posledice na pomembnem področju, ki zadeva tožničino sposobnost izobraževanja (posledično lahko delovno sposobnost).

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window