Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 94/2002 - Udarnina in raztrganina v levem čelnem predelu glave, pretres možganov, prenateg mehkih vratnih struktur, nategnitev prednjega križne...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 94/2002
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001209
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
2 meseca; prve dni po nezgodi in operativnih posegih je bila vezana na posteljo, odvisna od tuje pomoči in nege, prejemala izdatno protibolečinsko terapijo, izvedeni so bili artroskopski posegi na desnem kolenu, laboratorijske preiskave, operativni posegi v splošni anesteziji, razvil se je postpunkcijski sindrom, zaradi katerega so ji vbrizgavali anestetik;
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
RTG preiskave, scintigrafija, imobilizacija desne noge, hoja z berglami; v bolniškem staležu je bila 10 mesecev.
OPOMBA
II Ips 94/2002. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
spol: ženska, starostna skupina: od 45 do 50 let
POŠKODBA
Udarnina in raztrganina v levem čelnem predelu glave, pretres možganov, prenateg mehkih vratnih struktur, nategnitev prednjega križnega in medialnega kolateralnega meniskusa desnega kolena, udarnina in odrgnina stegenskega področja, zaradi poškodovanega desnega kolena pa se je razvila še Sudeckova bolezen.
REHABILITACIJA
imobilizacija desne noge, hoja z berglami; fizioterapija; zdravljenje v termah; v bolniškem staležu je bila 10 mesecev;
SKAŽENOST
500000 SIT Začasno rane na čelu in podplutbe po desnem stegnu in desnem kolenu in hoja z berglami in šepanje, šepanje z desno nogo pa je v lažji obliki še vedno prisotno.
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe hrbtenice in reber in njihove posledice - poškodbe kolena in goleni in njihove posledice
STRAH
500000 SIT Intenziven kratkotrajen primarni strah; skrb za izid zdravljenja ves čas dolgotrajenega zdravljenja (samo hospitalno zdravljenje je trajalo 2 meseca).
TELESNE BOLEČINE
2400000 SIT 1 mesec in 1 dan hude, 2 meseca in 1 dan občasne hude, 3 mesece in 6 dni srednje hude, 2 meseca in 11 dni občasne srednje hude, 5 mesecev in 16 dni lahke, 6 mesece in 3 dni občasne lahke, ki jih občasno trpi še vedno.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
2600000 SIT Bolečine v stoječem položaju, ne more opravljati del v čepečem in klečečem položaju, s težavo pobere kakšen predmet s tal, bolečine se pojavljajo v prisiljeni drži glave, ne more prenašati težjih predmetov in jih dvigovati, ovirana je pri delu na vrtu, urejanju okolice, gospodinjskih delih (kuhanje, likanje, pranje, obešanje perila, zaves, čiščenje oken, posode, ročnem delu), ne zmore daljše hoje, stoje in tudi kolesarjenja ne ter hoje v hribe. Pri gledanju TV in čitanju se pojavijo bolečine v zatilju, prav tako pri vožnji z avtomobilom. Zaradi čustvene nezbranosti, slabe obvladljivosti, vzkipljivosti, prihaja do konfliktov v domačem okolju. Pred poškodbo dinamična, družabna in vesela ženska se po poškodbi najraje zadržuje doma in je družabnost več ne privlači.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window