Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 1196/2008 - Pretres možganov, udarnina v področju glave, pretres notranjega ušesa, zvin vratne hrbtenice. Posledica poškodb so poslabšanje sluh...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 1196/2008
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002426
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
5 dni na kirurškem oddelku bolnice
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
nošenje mehke ovratnice, več RTG, 2x računalniška tomografija; do glavne obravnave je bil praktično ves čas na bolnišničnem zdravljenju predvsem zaradi vse težjih psihičnih težav.
OPOMBA
II Ips 1196/2008. Revizija tožene stranke je bila zavrnjena, reviziji tožeče stranke pa je bilo delno ugodeno le v obrestnem delu od odškodnine za nepremoženjsko škodo.
OŠKODOVANEC
Moški, ob nesreči star 42 let, zaradi nesreče in njenih posledic invalidsko upokojen.
POŠKODBA
Pretres možganov, udarnina v področju glave, pretres notranjega ušesa, zvin vratne hrbtenice. Posledica poškodb so poslabšanje sluha, šumenje v levem ušesu, motnje ravnotežja in psihoorganski sindrom.
REHABILITACIJA
fizikalna terapija 2 tedna
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe hrbtenice in reber in njihove posledice - poškodbe sluha njihove posledice
STRAH
1.669,17 EUR Primarnega strahu ni trpel, hud sekundarni strah do končane hospitalizacije, lažji strah še pol leta.
TELESNE BOLEČINE
4.172,93 EUR Zaradi zvina vratne hrbtenice in udarca v področju glave stalne hude bolečine – 7 dni, občasne hude bolečine – 1 mesec, občasne lahke bolečine – 2 meseca.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
41 .729,26 EUR Zaradi 60% izgube sluha je prizadet v osnovnem komuniciranju. Zvin vratne hrbtenice ni pustil posledic. Zaradi psihoorganskega sindroma so hudo zmanjšane ŽA, povezane s spominskimi funkcijami, sposobnostjo za osredotočanje misli, usmerjanje pozornosti; je izrazito psihomotorično počasen, neokreten, imunska odpornost organizma je nizka. Osebnostno je celovito spremenjen. Prisiljen je bil opustiti intelektualno zahtevnejše dejavnosti, njegovi interesi in motivi so zmanjšani zaradi razpoloženjskih motenj, zoženi so socialni odnosi; ob brezvoljnosti in socialnem umiku v osamo je tudi bolj razborit, nestrpen. Nakazan je razvoj demence. Je jokav in žalosten. Potrebuje vzpodbude in usmerjanje bližnjih pri vsakodnevnih aktivnostih in redno skrb in pomoč. Pred dogodkom je bil vsestransko aktiven, gradil je hišo, skrben oče. Sedaj je odvisen od skrbi žene in otrok, osebnostno spremenjen.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window