Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 1032/2007 - V prvem škodnem dogodku - udarnina glave in vratu in udarnina na hrbtni strani prsnega koša. V drugem škodnem dogodku - udarnina gl...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
Skupaj (za oba dogodka): 2 obiska pri izbranem zdravniku, kasneje psihiatrična pomoč in zdravljenje.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 1032/2007
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002392
FISCHER
zelo lahki primeri
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Prvi škodni dogodek: jemanje analgetikov, nošenje vratne opore, bolniški dopust 1 teden. Drugi škodni dogodek: jemanje analgetikov, bolniški dopust 3 tedne.
OPOMBA
II Ips 1032/2007. Reviziji tožeče stranke je bilo delno ugodeno tako, da je bila spremenjena odločitev nižjih sodišč o tožničini 50% soodgovornosti za škodna dogodka. Revizijsko sodišče je ocenilo, da te ni bilo.
OŠKODOVANEC
Starejša ženska.
POŠKODBA
V prvem škodnem dogodku - udarnina glave in vratu in udarnina na hrbtni strani prsnega koša. V drugem škodnem dogodku - udarnina glave in desne strani obraza, raztrganina spodnje ustnice in odkrhnitev dveh zob (spodnjih sekalcev).
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
SKUPINA
poseg v druge pravice osebnosti - poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe zob in čeljusti in njihove posledice
STRAH
200.000 SIT (za vsak dogodek po 100.000 SIT) Akutna stresna reakcija ob obeh dogodkih, ki je trajala obakrat po nekaj dni. Poleg primarnega je utrpela tudi sekundarni strah.
TELESNE BOLEČINE
600.000 SIT (za prvi dogodek 200.000 SIT, za drugi dogodek 400.000 SIT) Prvi škodni dogodek: srednje hude bolečine – 3 dni, občasne srednje hude – 7 dni, občasne lahke – 1 mesec. Drugi škodni dogodek: srednje hude bolečine – 5 dni, občasne srednje hude – 7 dni, stalne lahke bolečine – 10 dni, občasne lahke – 1 mesec.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - zmanjšanje življenjske aktivnosti - strah - kršitve pravic osebnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
500.000 SIT (za oba dogodka) Sekundarni strah se je razvil v posttravmatsko stresno motnjo in prilagoditvene motnje, ki se kažejo kot depresija, doživljanje nočnih mor, nespečnost, tesnoba. Tožnica se zdravi pri psihiatru, jemlje pomirjevala, je razdražljiva.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window