Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 99/2016 - Obtolčenine možganov, odprt zlom obeh kosti desne goleni, zlom leve stegnenice, zlom trnastih podaljškov vretenc C6, C7, Th1 in Th2, ...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 99/2016
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS00011251
FISCHER
zelo hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
64 dni - od tega 25 dni v intenzivni terapiji. 3x operacija v splošni anesteziji.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Vstavitev epiduralnega katetra za 12 dni, 14 dni cevke za črpanje zraka in tekočine v prsnem košu, utrpel je vnetje zaradi iztekanja želodčne kislin ev pljuča, 45 dni uvedene kanile skozi luknjo v sapniku; 4 tedne cevko v mehurju za odvod seča, uvajanje in zbujanje iz anestezije, transfuzija krvi, 38x RTG,3x UZ, 26 dni prejemanje antibiotikov različnih vrst, 49 dni prejemanje sredstva proti strjevanju krvi. 1 mesec ni mogel vstajati iz postelje, odvisen je bil od pomoči drugih. Hoja z berglama 4 mesece, kar je povzročilo slabšo mobilnost, ovire pri osebni higieni, oblačenju, obuvanju, nezmožnost za stoječe delo in odvisnost od pomoči drugih. 1 mesec se je gibal s pomočjo invalidskega vozička. 3 tedne nošenja opornega aparata na nogi in roki; številni pregledi pri specialistih (42x). Zdravljenje je bilo končano po 3 letih. Izboljšanja stanja desnega kolena ni pričakovati.
OPOMBA
II Ips 99/2016. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
spol: moški, starostna skupina: od 45 do 60 let, Po poklicu monter centralne kurjave.
POŠKODBA
Obtolčenine možganov, odprt zlom obeh kosti desne goleni, zlom leve stegnenice, zlom trnastih podaljškov vretenc C6, C7, Th1 in Th2, obojestranska udarnina pljuč, popolna raztrganina obeh križnih vezi desnega kolena, zlom petega rebra levo in desetega rebra desno z izlivom tekočine med porebrnico in popljučnico, zlom desne koželjnice, rana na desnem uhlju, odrgnine v področju spodnjih udov.
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe hrbtenice in reber in njihove posledice - poškodbe prsne in trebušne votline in njihove posledice - poškodbe okolčja in stegnenice in njihove posledice - poškodbe kolena in goleni in njihove posledice - poškodbe kože in njihove posledice
STRAH
5.000 EUR Zelo hud sekundarni strah za izid zdravljenja - 8 mesecev, hud strah - 4 mesece, blažji strah - 6 mesecev.
TELESNE BOLEČINE
39.300 EUR Hude bolečine - kumulativno 105 dni, srednje hude 30 dni kumulativno, neprestane lahke - 135 dni, občasne lahke pa trpi še vedno ob spremembi vremena, ob preutrujenosti nog, prsne hrbtenice in desne podlahti.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - zmanjšanje življenjske aktivnosti - skaženost
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
50.000 EUR ZŽA - gibanje sklepov kolena, skočnega sklepa podlahti, kolkov in vratne hrbtenice je 15%. Nezmožnost za dolgo hojo po neravnem terenu; oviranost pri teku, športnih aktivnostih, ne more se popolno rekreirati, če rekreacija vsebuje elemente teka, skoka in hoje (25% oviranost), ne more dvigovati in nositi težkih bremen, ne more popolnoma čepeti (90% oviranost), poklekati, pri delu z dvoročnim orodjem, hišnih delih. Pri opravljanju poklica je oviran 49%). Oviran je pri vožnji motornega vozila. Oviran je pri spolnosti, zaradi česar ima težave s partnerko. Zaradi poškodbe glave se je razvil psihoorganski sindrom - ima hude glavobole, vrtoglavice s slabostjo, ne prenese hrupa, vročine, postal je pozabljiv, ima težave z miselno pozornostjo in koncentracijo, težko se zbere. Zelo je občutljiv, odziven, močno prizadet že zaradi objektivno nepomembnih razlogov, zaprt je vase, ne govori, preokupiran je z zanj bolečo vsebino.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window