Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 975/2007 - Pretres možganov s kratkotrajno nezavestjo, raztrganinska rana kože na glavi, serijski zlom 7. do 10. rebra desno s pnevmotoraksom. ...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 975/2007
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002390
FISCHER
srednje hudi primer
HOSPITALIZACIJA
18 dni, nato še dve hospitalizaciji (tudi psihiatrična); skoraj 1 leto je obiskoval razne specialiste.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Drenaža v prsih zaradi pnevmotoraksa, več RTG, CT, MR, EEG, infuzija, šivanje rane na glavi, psihološka testiranja, jemanje analgetikov, pomirjeval, antibiotikov.
OPOMBA
II Ips 975/2007. Revizija drugotožene stranke glede odločitve o premoženjski škodi in obrestnem zahtevku je bila zavržena, reviziji tožeče stranke pa je bilo delno ugodeno tako, da je bila odškodnina za ZŽA zvišana za 3.000 EUR, odškodnino za strah za 500 EUR, odškodnino za telesne bolečine in nevšečnosti med zdravljenjem pa za 1.000 EUR.
OŠKODOVANEC
Moški, fizični delavec, ob škodnem dogodku star 41 let.
POŠKODBA
Pretres možganov s kratkotrajno nezavestjo, raztrganinska rana kože na glavi, serijski zlom 7. do 10. rebra desno s pnevmotoraksom. Po poškodbi se je pojavila psihogena stresna motnja, ki je prerasla v anksiozno depresivno stanje. Zdravljenje je trajalo do marca 2002.
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe hrbtenice in reber in njihove posledice - poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe prsne in trebušne votline in njihove posledice - duševne motnje
STRAH
1.751,87 EUR Hud primarni strah – kratkotrajen ob nesreči; sekundaren strah za izid zdravljenja in tesnoba, pa je bila večja zaradi intenzivnejšega dojemanja strahu.
TELESNE BOLEČINE
7.259,38 EUR Hude bolečine – nekaj dni, lahke – 2 meseca; brez dokazljivega vzroka pa so se pojavljali še kronični glavoboli in splošno bolečinsko stanje, povezano s spremembo postkomocionalnega sindroma v anksioznost in depresivnost.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - zmanjšanje življenjske aktivnosti - strah
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
16.691,70 EUR ZŽA zaradi telesnih poškodb ni utrpel. Je pa do tega prišlo zaradi razvoja postkomocionalnega sindroma v anksioznost in depresivnost, zaradi precejšnjega obsega stresne motnje s somatizacijo. Umaknil se je iz socialnih stikov, postal je pasiven, opustil je dejavnosti ob katerih se je sprostil in potrjeval.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window