Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Dor 126/2012 - Večkratni sklepni zlom distalnega dela leve koželjnice in odlom končnega dela leve podlahtnice v predelu zapestja. Zdravljenje je tr...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
10x pregledi pri kirurgu, 13x pregledi pri izbranem zdravniku
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Dor 126/2012
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002298
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
V lokalni anesteziji je bil sklep naravnan in imobiliziran z doramensko mavčno longeto; zaradi nepravilnega položaja preloma je bil ponovno hospitaliziran za 4 dni in ponovno operiran, tokrat v splošni anesteziji; nato je bil ponovno operiran v splošni anesteziji in hospitaliziran za 5 dni; prelom je bil fiksiran z žicami in zunanjim fiksatorjem za 45 dni; vse to to je terjalo več predhodnih preiskav, jemanje krvi, infuzije, 12x RTG slikanje, presvetlitev z RTG aparatom, EMG; neugodna je bila odstranitev žic in fiksatorja.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Dor 126/2012. Predlog za dopustitev revizije tožene stranke, ki se nanaša le na primernost višine dosojene odškodnine za telesne bolečine in duševne bolečine zaradi zmanjšanja duševne aktivnosti, je bil zavrnjen, ker ni izkazala odstopa od ustaljene sodne prakse.
OŠKODOVANEC
Moški, star 47 let, kmet, je levičar.
POŠKODBA
Večkratni sklepni zlom distalnega dela leve koželjnice in odlom končnega dela leve podlahtnice v predelu zapestja. Zdravljenje je trajalo do 8. 1. 2009.
REHABILITACIJA
50x fizioterapija
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice
STRAH
višina odškodnina glede na vsebino predloga za revizijo na 3. stopnji ni bila preizkušena
TELESNE BOLEČINE
12.000 EUR Hude telesne bolečine – 10 dni, srednje hude bolečine – 3 mesece, lahke bolečine – 3 mesece; bolečine bo trpel tudi v prihodnje.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
15.000 EUR Levo zapestje je debelejše od desnega, obseg levega zapestja je za 2 cm večji, ima 5 brazgotin; ima slabši fini prijem in grobo moč: Gibljivost zapestja je izrazito omejena (razlika z desnim zapestjem je 140 st.); po tabeli zavarovalnice Triglav to predstavlja 15% invalidnost. Nastopila je utesnitvena nevropatija živca, zaradi katere prihaja do mrtvičenja prstov, zaradi poškodbe hrustanca pa bolečine v zapestju. Te so trajne. Določenih opravil ne bo mogel več opravljati, kar ga kot kmeta zelo prizadeva.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window