Navigacija

Odlok o dodeljevanju sredstev za otroške in mladinske projekte v Občini Jesenice ter za projekte, ki so namenjeni mlajšim odraslim

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 51-2198/2014, stran 5770 DATUM OBJAVE: 7.7.2014

VELJAVNOST: od 8.7.2014 / UPORABA: od 8.7.2014

RS 51-2198/2014

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 8.7.2014 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 18.10.2019: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 51/14

Časovnica

Na današnji dan, 18.10.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 8.7.2014
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2198. Odlok o dodeljevanju sredstev za otroške in mladinske projekte v Občini Jesenice ter za projekte, ki so namenjeni mlajšim odraslim

 
 
Na podlagi 27. člena Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Uradni list RS, št. 42/10) in 13. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/06 in sprem.) je Občinski svet Občine Jesenice na seji dne 19. 6. 2014 sprejel
 

O D L O K
o dodeljevanju sredstev za otroške in mladinske projekte v Občini Jesenice ter za projekte, ki so namenjeni mlajšim odraslim

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

(vsebina odloka)

 
Z Odlokom o dodeljevanju sredstev za otroške in mladinske projekte v Občini Jesenice (v nadaljevanju: Odlok), se določajo pogoji za kandidiranje na javnem razpisu, postopek dodeljevanja finančnih sredstev ter postopek določitve meril, namenjenih za sofinanciranje otroških in mladinskih projektov.
 

2. člen

(višina sredstev)

 
Sredstva za sofinanciranje otroških in mladinskih projektov se zagotavljajo v proračunu Občine Jesenice v višini, ki je določena za posamezno proračunsko leto.
 

II. NAMENI ZA KATERE SE DODELJUJEJO SREDSTVA

 

3. člen

(nameni, za katere se dodeljujejo sredstva)

 
Sredstva se namenjajo za naslednja področja:
 
1.
Preventivni projekti
 
Namen je sofinanciranje preventivnih projektov na področju dela z mladimi (otroki in mladostniki), ki so razdeljeni na:
 
-
primarno preventivo, ki je usmerjena na celotno populacijo mladih z namenom in ciljem aktivnega preživljanja prostega časa v obliki taborov, srečanj, združenj, delavnic, izobraževanja in ostalih aktivnosti, ki dokažejo vsebinsko učinkovitost,
 
-
sekundarno preventivo, ki je usmerjena na določeno skupino mladih, ki so posebej ogroženi, s ciljem, da se s svetovanjem in reševanjem stisk in težav zmanjšajo učinki in posledice tveganih vedenj.
 
2.
Mladinski projekti
 
Namen je spodbuditi aktivno participacijo mladih, omogočiti kakovostnejše mladinsko delo in podpreti izvedbo projektov, ki jih izvajajo mladi in zajemajo tiste vsebinske aktivnosti, ki mlade usposabljajo za aktivno družbeno delovanje ter prispevajo k osebnemu razvoju ustvarjalnih posameznikov in celotnega mladinskega dela.
 
Sredstva so namenjena za sofinanciranje projektov, ki jih bodo izvajali mladi, stari od 15 do 29 let, in sicer od njegovega začetka do formalnega zaključka in se bodo nanašali na naslednja programska področja:
 
1.
neformalno učenje in usposabljanje mladih za mladinsko delo,
 
2.
aktivno državljanstvo in participacija mladih v demokratičnih procesih,
 
3.
socialna vključenost, večkulturnost in medkulturno učenje mladih,
 
4.
inovativnost in kreativnost mladih,
 
5.
prostovoljno mladinsko delo,
 
6.
zdravje, zdrav življenjski stil, aktivno in kvalitetno preživljanje prostega časa mladih.
 
Po tem Odloku imajo navedeni izrazi naslednji pomen:
 
Mladinska organizacija je avtonomno demokratično prostovoljno samostojno združenje otrok in/ali mladih, ki ima najmanj 90 % članstva v starosti do 29 let in najmanj 70 % članov vodstva v starosti od 15 do 29 let, ima sedež v občini in s svojim delovanjem omogoča mladim pridobivanje načrtnih učnih izkušenj, oblikovanje in izražanje njihovih stališč ter izvajanje dejavnosti v skladu z njihovo interesno, kulturno, nazorsko ali politično usmeritvijo ter je organizirana kot samostojna pravna oseba, in sicer kot društvo ali zveza društev ali kot sestavni del druge pravne osebe, in sicer društva, zveze društev, sindikata ali politične stranke, s tem, da ji je v temeljnem aktu te pravne osebe zagotovljena avtonomija delovanja v mladinskem sektorju.
 
Organizacija za mlade je neprofitna pravna oseba s sedežem v občini, ki na območju občine izvaja dejavnosti, namenjene tudi uveljavljanju interesov otrok in/ali mladih, vendar pa teh aktivnosti ne upravljajo, pripravljajo, izvajajo in vrednotijo mladi. Organizirana je kot zavod, ustanova ali zadruga.
 
Druge nevladne organizacije so razna društva, zavodi, klubi in zveze društev, ki izvajajo programe namenjene mladim, zaradi česar jih uvrščamo v skupino mladinskih organizacij oziroma organizacij izvajalk programov za mlade.
 
3.
Projektno učenje za mlajše odrasle
 
Sredstva so namenjena za izvedbo projektnega učenja mladih, starih do 25 let, ki so izpadli iz rednega šolskega sistema, kar pomeni, da imajo nedokončano osnovno, poklicno ali srednjo šolo. Temeljni cilj projektnega učenja mladih je pomagati mladim pri pridobivanju izkušenj in znanja, ki bi jim omogočili uspešnost pri nadaljevanju izobraževanja ali v izbrani poklicni karieri.
 

III. POGOJI ZA KANDIDIRANJE NA JAVNEM RAZPISU

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window