Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-282/00 - Pravilnik o napredovanju strokovnih delavcev in strokovnih sodelavcev na področju socialnega varstva v nazive (Uradni list RS, št. 5/9...

OPOMBA US RS
K obravnavani zadevi je bila s sklepom Ustavnega sodišča z dne 20. 3. 2003 pridružena zadeva št. U-I-81/01 zaradi skupnega obravnavanja in odločanja.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-282/00
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US22189
GESLA
1.5.51.1.27.2 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - V postopku abstraktne presoje - Nepristojnost za presojo - Posamičnih aktov in dejanj/izvajanja predpisa. 1.4.51.4 - Ustavno sodstvo - Postopek - Procesne predpostavke (v vseh postopkih razen v postopku ustavne pritožbe) - Pravni interes za vložitev pobude.
NAPADENI AKT
Pravilnik o napredovanju strokovnih delavcev in strokovnih sodelavcev na področju socialnega varstva v nazive (Uradni list RS, št. 5/95, 33/96 in 59/97), 7. a čl.
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Žarko Tepavčević, Ljubljana in drugi
VRSTA AKTA
podzakonski akt
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Pobudi za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti 7.a člena Pravilnika o napredovanju strokovnih delavcev in strokovnih sodelavcev na področju socialnega varstva v nazive (Uradni list RS, št. 5/95, 33/96 in 59/97) in postopka podeljevanja nazivov pri Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve se zavržeta.
EVIDENČNI STAVEK
Za pobudo za presojo ustavnosti in zakonitosti določbe podzakonskega predpisa pobudnikom manjka pravni interes, saj so ob njeni uveljavitvi vsi že imeli visokošolsko izobrazbo, določba pa ureja le upravičenja tistih, ki jo bodo šele dosegli. Ocenjevanje, ali se podzakonski predpis v posameznih primerih izvaja v skladu z Ustavo in zakonom, pa ni ena od pristojnosti Ustavnega sodišča, zato je pobudi zavrglo.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window