Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 465/2009 - Travmatska epifiziolizo glavice leve stegnenice z dislokacijo; v nadaljnjih treh letih je glavica odmrla zaradi motenj prekrvavitve;...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
20x opravljanje terapevtskih vaj v ZD, številni kontrolni pregledi.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 465/2009
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002448
FISCHER
zelo hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
3x, 4 operacije
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Zdravljenje je trajalo do 26.9.2000. Več RTG sklikanj, številni prevozi, infuzija, transfuzija, jemanje antibiotikov, analgetikov, prejemanje zdravil v obliki injekcij, računalniška tomografija, hoja z berglami 7 mesecev, številni prevezi, odvzem drenaž, odstranjevanje šivov.
OPOMBA
II Ips 465/2009. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Deček, ob škodnem dogodku star 14 let.
POŠKODBA
Travmatska epifiziolizo glavice leve stegnenice z dislokacijo; v nadaljnjih treh letih je glavica odmrla zaradi motenj prekrvavitve; zato je bila potrebna zamenjava kolčnega sklepa s protezo. Udarnina spodnje čeljusti (ki se je povsem pozdravila že med zdravljenjem ostalih poškodb).
REHABILITACIJA
fizioterapija v zdravilišču in doma.
SKAŽENOST
5.000 EUR Vidna brazgotina dolga 30 cm, enake barve kot ostala koža; lažja oblika šepanja zaradi prbl. 2 cm krajše noge, atrofija levega stegna; poizvedovanja ljudi mu zbujajo neprijetne občutke, na morju je nerad razgaljen.
SKUPINA
poškodbe okolčja in stegnenice in njihove posledice
STRAH
3.000 EUR Zelo hud primarni strah ob dogodku in po njem, ko ni mogel stopiti na nogo, hud sekundaren strah za izid zdravljenja, predvsem pred 2. operacijama; strah za izid zdravljenja bo obstalja tudi v bodoče.
TELESNE BOLEČINE
20.000 EUR Zelo hude – 1 dan, hude trajne – po vseh operativnih posegih 12 dni, srednje hude – 1 mesec, občasne srednje hude – 1 leto, lažje – še vedno in bodo prisotne tudi v bodoče.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - zmanjšanje življenjske aktivnosti - strah - skaženost
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
30.000 EUR 20%. Umetni kolk, zaradi česar je ostala lažja prikrajšava noge in omejena gibljivost levega kolka v vseh smereh v lažji obliki; kolka ne sme prekomerno obremenjevati s hojo in stojo, zato mu je bilo svetovano, da se usmeri v sedeč poklic. Zaradi poškodbe in z njo povezanih posttravmatskih motenj je ponavljal dva razreda srednje šole. Utrpel je hudo stresno motnjo (panična anksioznost, depresivnost, hiperaktivnost, psihomotorni nemir, občutki strahu, jeze, zbeganosti, zoženo polje pozornosti, nočne more). Stanje prenapete budnosti, povečane vznemirjenosti, stanje bolečin in strahu še vedno trajajo in delujejo kot kronični stres; motijo ga v osebnem, družabnem življenju. Obiskla je psihiatra. Ima glavobole in slana počutja. Utrpel je trajne posledice v povezavi s preteklimi notranjimi in zunanjimi travmatskimi viri.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window