Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 252/97 - Udarec v desno koleno in udarec ter odrgnina desne goleni. Novo škodo predstavljajo spremembe na goleni, ki so združljive z diagnozo p...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 252/97
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000753
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 252/97. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Moški. Ob škodnem dogodku je bil star 45 let. Predmet odločanja je nadaljnja škoda, ki ni bila zajeta z izvensodno poravnavo.
POŠKODBA
Udarec v desno koleno in udarec ter odrgnina desne goleni. Novo škodo predstavljajo spremembe na goleni, ki so združljive z diagnozo posttrombotičnega sindroma (insuficienca perforantnih ven na desni goleni) in zelo huda prizadetost hrustanca v desnem kolenu z zakostenitvami na obeh straneh sklepa.
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
Zahtevek je bil zavrnjen. 
SKUPINA
poškodbe kolena in goleni
STRAH
300000 SIT Dodatna komplikacija po končanem bolniškem staležu je pri oškodovancu povzročala negotovost in zaskrbljenost. Šele z radioizotopsko preiskavo v letu 1995 in s tem povezano diagnozo izvedenca je bil seznanjen z dejanskimi vzroki in stanjem komplikacije, spričo katere je dodatno življenjsko omejen. Stanje je pri oškodovancu po zamašitvi in rekanalizaciji ven dokončno ter ni pričakovati niti izboljšanja niti bistvenega poslabšanja. Z dejanskim stanjem in vzroki omenjenih komplikacij pa oškodovanec ni bil seznanjen vse od zaključka bolniškega staleža pa do leta 1995, torej dobrih devet let.
TELESNE BOLEČINE
500000 SIT Po končanem zdravljenju bolečine niso vse redkejše, temveč gre za konstantne vskodnevne bolečine, povezane s povečanim obsegom zatekanja in se ne pojavljajo le ob obremenitvah, temveč posebno pri sedenju in daljšem stanju.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
1500000 SIT Komplikacija je povzročila določen upad življenjske aktivnosti oškodovanca, saj se bolečine in otekanje z občutkom teže pojavlja že pri daljšem sedenju ali stoji, ne le pri posamičnih fizičnih obremenitvah. Ob neobstoju dodatne komplikacije bi bile težave oškodovanca bistveno manjše, njegova življenjska aktivnost glede hoje, stoje, počepanja itd. pa večja. Tudi službo bi šest let po zaključenem staležu, kolikor je še opravljal službo do invalidske upokojitve (vzrok delovna invalidnost in ne nesreča), opravljal lažje in z manj težavami, v kolikor do omenjenih komplikacij ne bi prišlo.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window