Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 182/2009 - Zaradi zdravniške napake je utrpela zamašitev (trombozo) poplitealne arterije in utesnitveni sindrom leve goleni. Zdravljenje je tra...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 182/2009
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002379
FISCHER
zelo hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
5 operacij, slabih 40 dni hospitalizacije.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
5x splošna narkoza, infuzije, številna prevezovanja, jemanje analgetikov in antibiotikov, odvzemi krvi, več RTG, EMG, globoka preležanina, odstranjevanje šivov, nekroze, rane so se secernirale.
OPOMBA
II Ips 182/2009. Revizija tožeče in tožene stranke sta bili zavrnjeni.
OŠKODOVANEC
Otrok, deklica, ob škodnem dogodku stara 13 let.
POŠKODBA
Zaradi zdravniške napake je utrpela zamašitev (trombozo) poplitealne arterije in utesnitveni sindrom leve goleni. Zdravljenje je trajalo 2 leti.
REHABILITACIJA
80 dni.
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe skočnega sklepa in stopala in njihove posledice – poškodbe kolena in golenice in njihove posledice
STRAH
7.830 EUR Hud, dolgotrajen sekundarni strah, bala se je operacij in nadaljnjih postopkov, bala se je za nogo, kar je za 13. letno deklico strašna možnost. Strah je ostal 2 leti, do konca zdravljenja.
TELESNE BOLEČINE
31.320 EUR Zelo hude stalne bolečine – 11 dni, hude – 15 dni, srednje hude – 55 dni, stalne lažje so še prisotne in so hujše ob spremembi vremena in obremenitvah, daljših od 1 ure.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine – zmanjšanje življenjske aktivnosti - strah
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
52.200 EUR Trajne posledice – anatomske (izguba mišic za gibanje stopala in za normalno hojo, zatrditev skočnega sklepa, kat pomeni odsotnost gibanja v gležnju, golen je stanjšana zaradi zmanjšanja mišične mase) in funkcionalne (zelo zmanjšana gibalna sposobnost – hodi le s polaganjem celega stopala, zato ne more teči, počepati, skakati, hoditi po neravnih terenih, po strmini navzdol pa težko; zaradi zmanjšane senzibilnosti kože na stopalu pozno zaznava razne fizične vplive; spremenjena je prekrvavitev goleni, zato je bolj občutljiva za poškodbe). Prej se je ukvarjala z gimnastiko, 4 leta s plesom, rekreativno je smučala, v šoli vadila košarko, tenis. Sedaj lahko vozi le kolo. Paziti mora na obutev, nosi čevelj s 3,5 cm povišico in za 2 številki večjo obutev kot na zdravi nogi. Na morje gre lahko le, če je plaža peščena, sice se ne more premikati. Zaradi bolečin in drugega je mislila na samomor. Zaradi invalidnosti se ni mogla vpisati na frizersko šolo. Zaradi zunanje spremenjenosti nima poguma za navezovanje stikov s fanti.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window