Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

VS001749 - Zlom baze lobanje, otekanje možganov, pretres možganov, vtisnjen zlom nosnih kosti, zlom zgornje čeljustnice, globoka oteklina na desni str...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
številni kontrolni in specialistični pregledi.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VS001749
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001749
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
2 meseca in pol, številni operativni posegi, RTG slikanja, infuzija, bronhoskopija, uporaba respiratorja.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
Tožnikov soprispevek k nastanku škode je 30%.
OŠKODOVANEC
Moški, star 31 let, novinar, poškodovan v prometni nesreči.
POŠKODBA
Zlom baze lobanje, otekanje možganov, pretres možganov, vtisnjen zlom nosnih kosti, zlom zgornje čeljustnice, globoka oteklina na desni strani, obtolčenine pljuč in srca, zatekanje krvi in drugih tekočin v pljuča, raztrganina jeter, globoka opeklina na desni sprednji strani prsnega koša in trebuha in na obe ingvinalnih predelih, zmečkanina 5. prsta desne roke in globoke opekline na desni roki, prstih desne roke, na levi podlahti in v področju leve roke ter prstov.
REHABILITACIJA
1 mesec rehabilitacije v toplicah, nadaljnja ambulantna fizikalna terapija, v bolniškem staležu je bil več kot pol leta. 
SKAŽENOST
1.520.720,00 SIT Pri tožniku je ugotovljena asimetrija obraza, obsežne brazgotine v predelu desne čeljustnice in vratu, asimetrija prsnega koša, brazgotine na trebuhu in v ingvinalni regiji. Opazne brazgotine ima tudi na obeh zgornjih okončinah, predvsem v delu zapestij in prstov, V. Prst desne roke je amputiran v višini dlančnice. 
SKUPINA
poškodbe glave in možganov - poškodbe prsne in trebušne votline - poškodbe rok in ramenskega obroča - poškodbe hrbtenice in reber - poškodbe zob in čeljusti
STRAH
1.020.720,20 SIT Tožnik primarnega strahu ni trpel. Intenziven sekundarni strah je trajal 10 dni, zmerni strah pa skoraj 2 meseca. Nato je občasen zmeren do blag sekundarni strah trpel v skupnem trajanju 3 mesecev.
TELESNE BOLEČINE
4.000.000,00 SIT Tožnik je trpel hude telesne bolečine 10 dni, srednje hude telesne bolečine 30 dni ter 2 meseca stalne lahke telesne bolečine. Občasne lahke telesne bolečine pa bo čutil tudi v bodoče.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
7.408.884,00 SIT Zaradi postkomosacijskega sindroma ima tožnik trajno zmanjšane mentalne sposobnosti, opustil je delo novinarja na televiziji. Zaradi brazgotin ni sposoben opravljati težjih fizičnih del in zahtevanih finih opravil, kjer je potreben dober prijem. Zaradi stanja po serijskem prelomu reber in stanja po laparatomiji ni sposoben večjih fizičnih naporov, kot so daljša hoja, fizične športne aktivnosti in druga težja fizična opravila. Tožnikove življenjske aktivnosti so zmanjšane za 40%.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window