Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

VS001843 - Pretres možganov, zlom zobnega nastavka zgornje čeljustnice, zlom ličnice desno, izbitje zob 15, 14, 13, 12, 11, 21, zlom krone sekalcev sp...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
10x RTG slikanje, 30x pregled pri zdravniku, odstranitev šivov, v lokalni anesteziji so ji vstavili zacelitvene kapice in zobne implantante.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VS001843
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001843
FISCHER
zelo hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
6 dni.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
Tožnica je s 20% soprispevala k nastanku škode, 30% pa je bila zmanjšana prisojena odškodnina zaradi slabih premoženjskih razmer toženca.
OŠKODOVANEC
16 let stara srednješolka, poškodovana v prometni nesreči.
POŠKODBA
Pretres možganov, zlom zobnega nastavka zgornje čeljustnice, zlom ličnice desno, izbitje zob 15, 14, 13, 12, 11, 21, zlom krone sekalcev spodnje čeljusti desno, razpočna rana v predelu spodnje veke desno, odrgnina obraza desno, zvin prvega sklepa mezinca leve roke, udarnina lumbalnega predela levo.
REHABILITACIJA
V času zdravljenja ji je bilo onemogočeno normalno hranjenje, otežen govor, ustna higiena in socialni stiki. Vsaj 3 leta je imela težave pri jedi trde hrane, ki so v manjši meri še izražene kljub protetični rehabilitaciji. 
SKAŽENOST
300.000,00 SIT Izguba šestih zob, brazgotine so vidne na spodnji veki, zgornji in spodnji ustnici in desnem licu. Tožnica ima tudi vdolbino v ustni votlini nad desnim zgornjim zobovjem. 
SKUPINA
poškodbe glave in možganov - poškodbe rok in ramenskega obroča - poškodbe zob in čeljusti
STRAH
300.000,00 SIT Primarni strah 2 uri, sekundarni strah 12 tednov, prav tako pa bo vedno prisoten strah pred izgubo protetičnega nadomestka.
TELESNE BOLEČINE
1.400.000,00 SIT Tožnica je trpela kumulativno hude bolečine 1 teden ter lahke bolečine 3 tedne. Verjetno bo imele tožnica tudi v prihodnje stalne in občasne, hude in lahke bolečine, v primeru, da bo potrebna odstranitev zobnih implantantov in njihova zamenjava z novimi, ker bodo v tem primeru potrebni dodatni kirurški posegi za rekonstrukcijo kosti zobnega nastavka.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
2.000.000,00 SIT V sled poškodbe ima tožnica zmanjšano grizno moč in s tem oteženo prehranjevanje in izgovorjavo, kar je po rehabilitaciji s protetičnim nadomestkom deloma odpravljeno. Zaradi poškodb je tožnici oteženo žvečenje trše hrane, večjih grižljajev in s tem oteženo prehranjevanje.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window