Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Dor 105/2011 - Fragmentarni zlom desne stegnenice, večfragmentarni zlom desne golenice, pete dlančnice leve roke, odprt zlom druge dlančnice desne ...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
Številni pregledi pri kirurgu in ortopedu.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Dor 105/2011
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002291
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
Številni operativni posegi, ki so vključevali osteosintezo desne stegnenice, desne golenice, druge dlančnice desne roke in pete leve roke, artroskopijo desnega kolena zaradi brazgotin, artroskopijo zaradi bolečin v levem kolenu, operacijo desne stegnenice zaradi odstranitve vijakov in plošče, 8 – dnevna hospitalizacija po poškodbi v tujini, 3 hospitalizacije zaradi artroskopij in odstranitve vijakov.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Dor 105/2011. Predlog za dopustitev revizije tožeče stranke je bil zavrnjen, ker ni izkazala odstopa od ustaljene sodne prakse.
OŠKODOVANEC
Mlajši moški, ob nesreči star 37 let, voznik tovornjaka.
POŠKODBA
Fragmentarni zlom desne stegnenice, večfragmentarni zlom desne golenice, pete dlančnice leve roke, odprt zlom druge dlančnice desne roke, odrgnine po bokih, stegnih in obrazu.
REHABILITACIJA
Številne ambulantne fizioterapije in fizikalne terapije v toplicah, hoja z berglami 5 mesecev, nošenje mavčne longete za obe roki 6 tednov, jemanje sredstev proti bolečinam, rentgenska slikanja ob vsaki kontroli pri kirurgu, pomoč drugih v času nošenja longete in hoje z berglami 7 mesecev.
SKAŽENOST
2.000 EUR Več nepravilnih brazgotin, 5 oziroma 4 cm dolgo brazgotino na desni oziroma levi dlani, 32 cm dolgo na zunanji strani stegnenice, 11 cm na sprednji strani goleni, 6 cm na zunanji strani kolena. 1 cm krajši spodnji ud, zaradi katerega šepa, kar ga moti in mu je neprijetno pred ljudmi. Brazgotine so vidne v kratkih hlačah in kopalkah.
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe kolena in goleni in njihove posledice - poškodbe okolčja in stegnenice in njihove posledice
STRAH
TELESNE BOLEČINE
16.000 EUR Hude bolečine – 10 dni po hospitalizaciji, občasno hude bolečine – 14 dni, srednje hude – 5 mesecev, lahke bolečine preostali čas zdravljenje; te bodo pri večjih obremenitvah desne noge prisotne tudi v bodoče. Travmatska možganska poškodba. Zdravljenje je trajalo 1 leto in osem mesecev.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
22.000 EUR Fizične aktivnosti so omejene, je invalidsko upokojen (delno zaradi posledic nezgode). Ne zmore hoje ali stoje, daljše od pol ure ali 1 ure, dolgotrajnejše čepenje, klečanje, skoke. Opustil je igranje nogometa, kolesarjenje s sinom. Staršem ne more več pomagati na kmetiji. Je močno občutljiv, pozabljiv, slabovoljen, razpoloženje se mu spreminja, je depresiven, anksiozen, samopodoba je spremenjena, še bolj je zadržan; spanec je odvisen od vermena. Zaradi šepanja in radovednosti ljudi se počuti neprijetno. V družbo skoraj ne hodi. Zožen je obseg informacij, ki jih lahko spremlja, zožen je obseg pozornosti. Težave se bodo s starostjo stopnjevale.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window