Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 242/2003 - Udarnina desne polovice prsnega koša in desne nadlahti, udarnina glave desno temporalno, lažji pretres možganov.

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
specialistični pregledi v kirurški, očesni in nevrološki ambulanti, RTG preiskave, EEG in EMG pregled ter artrografski pregled desnega ramenskega sklepa;
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 242/2003
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001266
FISCHER
srednje hudi primer
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 242/2003. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Moški, star 23 let, komercialni tehnik, poškodoval se je v prometni nesreči, ko je zaradi nepravilne vožnje drugega voznika zapeljal z avtom s ceste ter padel 5 metrov globoko.
POŠKODBA
Udarnina desne polovice prsnega koša in desne nadlahti, udarnina glave desno temporalno, lažji pretres možganov.
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
 
SKUPINA
poškodbe glave in možganov
STRAH
300000 SIT Ko se je na mestu same nesreče začel zavedati, je začel doživljati intenziven primarni strah tako zaradi sebe, kot zaradi svoje mladoletne hčerke in soproge (sopotnici v vozilu). Zmeren sekundarni strah za izid zdravljenja več mesecev.
TELESNE BOLEČINE
500000 SIT 3 dni hude, 7 dni srednje hude, 7 dni srednje hude občasne, 2 meseca lahke, ki so prešle v bolečine pri obremenitvi v predelu desnega ramenskega sklepa. 1 mesec intenzivnejši glavobol, ki se je nato spreminjal v občasni glavobol, ki še sedaj persistira ob duševnih naporih.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
1000000 SIT Omejena gibljivost desnega ramenskega sklepa in postkomocionalnega sindroma, ki se pojavlja v občasnih glavobolih in v bolečinah v notranjosti izza desnega očesa. Zaradi tega ima težave pri opravljanju del, ki zahtevajo vzročeno desno okončino, pri gospodinjskih opravilih in pri športnih aktivnostih, tako da ne more več igrati tenisa, ribari pa lahko le z levo roko in takrat, ko ni sonca. Postokomcionalni sindrom z glavobolom tipa hemikranije s fotofobijo daje tožnikovemu glavobolu migrenoformen značaj, kar pomeni, da ima poleg glavobolov 3-krat tedensko tudi probleme z glavo na soncu in je zato prisiljen nositi sončna očala. Delo z računalnikom ga utrudi, oko se mu zasolzi, tako da ne vidi in mora stran od računalnika. 50 odstotkov opisanih posledic je pripisati škodnemu dogodku, 50 odstotkov pa predhodni kraniocerebralni poškodbi izpred 27 leti.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window