Navigacija

Pravilnik o izvajanju subvencioniranega prevoza

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 44-2204/2017, stran 6309 DATUM OBJAVE: 18.8.2017

VELJAVNOST: od 19.8.2017 / UPORABA: od 19.8.2017

RS 44-2204/2017

Verzija 2 / 2

Čistopis se uporablja od 25.8.2018 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 21.8.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 44/17, 57/18

Časovnica

Na današnji dan, 21.8.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 25.8.2018
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2204. Pravilnik o izvajanju subvencioniranega prevoza

 
 
Na podlagi osmega odstavka 114.b člena in prvega odstavka 114.e člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 6/16 – uradno prečiščeno besedilo) in v zvezi z 2. členom Zakona o prevoznih pogodbah v železniškem prometu (Uradni list RS, št. 61/00) izdaja minister za infrastrukturo
 

P R A V I L N I K
o izvajanju subvencioniranega prevoza

 

1. člen

(vsebina)

 
Ta pravilnik določa način in postopek izvajanja subvencioniranega prevoza, način obračunavanja in plačevanja subvencije, poročanje ter način vračila subvencije.
 

2. člen

(subvencionirana vozovnica)

 
Subvencionirana vozovnica je lahko mesečna vozovnica ali vozovnica za deset voženj na mesec.
 

3. člen

(vloga za izdajo subvencionirane vozovnice)

 
(1)
Vloga za izdajo subvencionirane vozovnice je lahko pisna ali elektronska. Upravičenec mora pred prvim nakupom subvencionirane vozovnice v šolskem ali študijskem letu izvajalcu subvencioniranih prevozov (v nadaljnjem besedilu: izvajalec) predložiti popolno pisno vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice (v nadaljnjem besedilu: vloga) na obrazcu, ki je kot Priloga 1 sestavni del tega pravilnika ali vlogo odda elektronsko. Obrazec in povezava do elektronske vloge se objavita na spletnih straneh ministrstva, pristojnega za promet (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo), ministrstva, pristojnega za izobraževanje, ministrstva, pristojnega za javno upravo, na spletnem portalu subvencioniranih prevozov ter na prodajnih mestih in spletnih straneh izvajalcev.
 
(2)
Pisna oziroma elektronska vloga vsebuje podatke o upravičencu, zakonitem zastopniku, če gre za mladoletnega upravičenca, statusu upravičenca v obdobju koriščenja subvencije prevoza ter relaciji. Izvajalec vzgojno-izobraževalnega oziroma študijskega programa podatke o statusu upravičenca potrdi na pisni vlogi ali z izdanim potrdilom o vpisu v vzgojno- izobraževalni oziroma študijski program.
 
(3)
Za vsako spremembo podatkov, ki vpliva na uveljavljanje pravice do subvencioniranega prevoza, upravičenec v roku pet delovnih dni od nastanka spremembe vloži novo pisno vlogo pri izvajalcu oziroma elektronsko spremembo vloge, ki nadomesti predhodno vlogo. Nova pisna oziroma elektronska vloga se vloži v primeru spremembe naslova bivanja, statusa, izobraževalnega programa ali izobraževalne ustanove upravičenca in vrste vloge.
 
(4)
Upravičenec v šolskem oziroma študijskem letu lahko vloži več vlog, in sicer:
 
-
kadar je v skladu s tretjim in četrtim odstavkom 114.b člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 6/16 – uradno prečiščeno besedilo; v nadaljnjem besedilu: zakon) upravičen do subvencionirane mesečne vozovnice in subvencionirane vozovnice za deset voženj na mesec;
 
-
v primeru opravljanja praktičnega izobraževanja, ki je del izobraževalnega procesa, pod pogojem, da upravičenec predloži s strani vzgojno-izobraževalnega ali visokošolskega zavoda potrjen obrazec »Potrdilo o opravljanju praktičnega izobraževanja« iz Priloge 2, ki je sestavni del tega pravilnika;
 
-
v primeru, ko upravičenec na podlagi sklepa sodišča prebiva na različnih naslovih.
 
Za primera iz druge in tretje alineje, se vloži pisna vloga pri izvajalcu.
 
(5)
Izvajalec originale pisnih vlog arhivira in jih v fizični obliki hrani pet let od datuma izdaje na vlogo vezane vozovnice. Po preteku tega obdobja jih uniči.
 
(6)
Elektronske vloge se arhivirajo in hranijo v elektronski obliki pet let od datuma izdaje na vlogo vezane vozovnice.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window