Navigacija

Pravilnik o enotnem informacijskem sistemu na področju javnega naročanja

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 37-1908/2018, stran 5737 DATUM OBJAVE: 1.6.2018

VELJAVNOST: od 2.6.2018 / UPORABA: od 1.11.2018

RS 37-1908/2018

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 1.11.2018 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 25.6.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 37/18

Časovnica

Na današnji dan, 25.6.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 1.11.2018
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

1908. Pravilnik o enotnem informacijskem sistemu na področju javnega naročanja

 
 
Na podlagi dvanajstega odstavka 77. člena Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 91/15 in 14/18) izdaja minister za javno upravo
 

P R A V I L N I K
o enotnem informacijskem sistemu na področju javnega naročanja

 

1. člen

 
Ta pravilnik določa način vzpostavitve, upravljanja in vzdrževanja enotnega informacijskega sistema iz devetega, desetega in enajstega odstavka 77. člena Zakona o javnem naročanju (Uradni list RS, št. 91/15 in 14/18; v nadaljnjem besedilu: ZJN-3), način, nabor in dinamiko prevzemanja podatkov iz uradnih evidenc, način in nabor predložitve drugih dokazil, način zavarovanja osebnih podatkov ter način določanja pooblaščenosti za vpogled ali prenos podatkov.
 

2. člen

 
(1)
Enotni informacijski sistem iz devetega, desetega in enajstega odstavka 77. člena ZJN-3 je umeščen v nacionalni osnovni funkcionalni sistem za elektronsko javno naročanje in ga sestavljata dva dela:
 
-
orodje za elektronsko pridobivanje podatkov iz uradnih evidenc, vpogled vanje in razkritje s prenosom pridobljenih podatkov (v nadaljnjem besedilu: orodje za elektronsko pridobivanje podatkov iz uradnih evidenc) ter
 
-
zbirka podatkov o ponudnikih in njihovih ponudbah, v katero ponudnik oziroma kandidat deponira dokazila, znake, potrdila in druge dokumente, potrebne za njegovo preveritev ali preveritev njegove ponudbe oziroma prijave (v nadaljnjem besedilu: zbirka podatkov).
 
(2)
Orodje za elektronsko pridobivanje podatkov iz uradnih evidenc naročnik uporablja izključno za preveritev ponudb oziroma prijav v skladu z 89. členom ZJN-3 in 72. členom Zakona o javnem naročanju na področju obrambe in varnosti (Uradni list RS, št. 90/12, 90/14 – ZDU-1I in 62/16; v nadaljnjem besedilu: ZJNPOV) ali za preveritev v skladu s 67.a členom ZJN-3. Z uporabo orodja za elektronsko pridobivanje podatkov iz uradnih evidenc lahko naročnik pridobi le tiste podatke iz uradne evidence, ki so potrebni za preverjanje ponudbe ali prijave v posameznem postopku javnega naročanja ali za preverjanje obstoja okoliščin iz 67.a člena ZJN-3. Preveritev v skladu s tem odstavkom lahko naročnik izvede za gospodarski subjekt, ki sodeluje pri oddani ponudbi, prijavi ali pri izvedbi pogodbe, sklenjene na podlagi javnega naročila, kot ponudnik, kandidat, subjekt, na katerega kapacitete se sklicuje ponudnik ali kandidat ali kot podizvajalec (v nadaljnjem besedilu: gospodarski subjekt).
 
(3)
Podatki za preveritev ponudb v skladu z 89. členom ZJN-3 in 72. členom ZJNPOV ki se v enotni informacijski sistem pridobijo iz uradnih evidenc z uporabo orodja za elektronsko pridobivanje podatkov iz uradnih evidenc, se v njem vodijo po naročniku in številki objave obvestila o javnem naročilu na portalu javnih naročil. Če naročnik ni objavil obvestila o javnem naročilu, se vodijo po naročniku in referenčni številki javnega naročila, ki jo je določil naročnik. Podatki za preverjanje obstoja okoliščin iz 67.a člena ZJN-3, ki se v enotni informacijski sistem pridobijo iz uradnih evidenc z uporabo orodja za elektronsko pridobivanje podatkov iz uradnih evidenc, se v njem vodijo po naročniku in številki pogodbe, ki jo je določil naročnik. Podatki o ponudniku in njegovi ponudbi oziroma o kandidatu in njegovi prijavi, ki jih je v zbirko podatkov deponiral ponudnik oziroma kandidat, se vodijo po firmi in matični številki ponudnika oziroma kandidata.
 

3. člen

 
(1)
Podatki v enotnem informacijskem sistemu se z uporabo orodja za elektronsko pridobivanje podatkov pridobijo iz naslednjih uradnih evidenc:
 
1.
poslovnega registra,
 
2.
registra transakcijskih računov,
 
3.
knjigovodske evidence in evidence o davkih,
 
4.
evidence insolvenčnih postopkov,
 
5.
evidence gospodarskih subjektov z negativnimi referencami,
 
6.
evidenc prekrškov na področju delovnih razmerij in zaposlovanja na črno.
 
(2)
Podatki iz uradnih evidenc iz prejšnjega odstavka se prevzemajo v skladu s pisnim dogovorom o tehničnih pogojih za njihovo prevzemanje in razmejitvi odgovornosti pri pošiljanju, prevzemanju in obdelavi podatkov iz uradnih evidenc, ki ga skleneta ministrstvo, pristojno za javna naročila, in upravljavec posamezne uradne evidence. Podatki se iz uradnih evidenc prevzemajo na podlagi vsakokratne zahteve naročnika, pri čemer se za ta namen evidence prekrškov na področju delovnih razmerij in zaposlovanja na črno ne povezujejo z enotnim informacijskim sistemom.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window