Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 349/2004 - Zlom leve senčnice, zvin vratne hrbtenice, obtolčenine glave, pretres možganov s posttravmatskim sindromom ter psihoorgansko posttra...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
številni pregledi pri specialistih (20-krat);
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 349/2004
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001399
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
hospitalno zdravljenje z vsemi diagnostičnimi in terapevtskimi posegi; 3-krat RTG vratne hrbtenice; RTG glave; CTG možganov in cervikokranialnega prehoda, MRI vratne hrbtenice; EEG pregledi;
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 349/2004. Revizijo sta vložili tožeča in tožena stranka. Revizija tožeče stranke je bila zavržena. Revizija tožene stranke proti odločitvi o stroških postopka je bila zavržena. Reviziji tožene stranke je bilo delno ugodeno glede tožnikove soodgovornosti za škodni dogodek (tožnikova sokrivda v višini 30 odstotkov). Glede višine odškodnine odločitvi sodišč prve in druge stopnje nista bili spremenjeni.
OŠKODOVANEC
Moški, star 40 let, poškodoval se je na delovnem mestu. Tram, ki ga je držal, je spodneslo, in ga je udaril po glavi.
POŠKODBA
Zlom leve senčnice, zvin vratne hrbtenice, obtolčenine glave, pretres možganov s posttravmatskim sindromom ter psihoorgansko posttravmatsko nadgradnjo.
REHABILITACIJA
zdraviliško zdravljenje; 2 leti v staležu bolnih; 
SKAŽENOST
500000 SIT Zaradi okorelosti vratne hrbtenice mora že ves čas nositi Schantzov ovratnik, zaradi istih razlogov se ob vsakem zasuku glave obrača s celim telesom. 
SKUPINA
poškodbe glave in možganov - poškodbe hrbtenice in reber
STRAH
500000 SIT 1 mesec srednje intenziven sekundarni strah za izid zdravljenja, manj intenziven sekundarni strah vse do dneva sojenja in tudi v bodoče, saj se zdravstveno stanje še ni dokončno uredilo.
TELESNE BOLEČINE
3000000 SIT 4 dni močan kontinuiran glavobol, 1 mesec srednje močan kontinuiran glavobol, ki je pogosto prehajal v močan glavobol, pol leta srednje močan kontinuiran glavobol, nato lažji do srednje močan glavobol, ki ga bo imel tudi v bodoče.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
5000000 SIT Otrdelost vratu, kronične bolečine vratu in glave z glavobolom in vrtoglavico, motnje spomina in koncentracije, težave z vidom, neprenašanje svetlobe ter somatoformne in posttravmatske stresne motnje, zaradi katerih ni sposoben za nobeno pridobitno delo, bistveno omejen pa je tudi v opravljanju ostalih življenjskih aktivnostih. Ne more več opravljati poklicnega dela, ki ga je opravljal pred poškodbe in je bil invalidsko upokojen. Ne more opravljati hišnih del. Opustil je šport, s katerim se je pred poškodbo aktivno ukvarjal, opustil je vožnjo avtomobila, prizadet je tudi v družabnem življenju, ki se ga izogiba.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window