Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 668/2007 - Večfragmentarni zlom proksimalnih diafiz koželjnice in podlahtnice odprtega tipa I. stopnje, ukleščenje ulnarnega živca v zlom podla...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
pogosto izpostavljena RTG, dolgotrajna fizioterapija z nošenjem dinamičnih opornic v trajanju več kot 4 mesece.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 668/2007
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002066
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
6 dni, operirana v splošni narkozi, podvržena prevezovanju, jemanju šivov in drenov.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 668/2007 Revizija tožene stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Deklica, stara 14 let, poškodovana v šoli, pri padcu z bradlje.
POŠKODBA
Večfragmentarni zlom proksimalnih diafiz koželjnice in podlahtnice odprtega tipa I. stopnje, ukleščenje ulnarnega živca v zlom podlahtnice in delno ohromitev ulnarnega živca.
REHABILITACIJA
skupaj 7 mesecev zdravljenja.
SKAŽENOST
834,59 EUR (prej 200.000,00 SIT) Dolga brazgotina (15 do 20 cm) na desnici, ki je vidna od daleč pri nošenju kratkih majic; priteguje poglede, vprašanja, tožnici je neprijetno, roko skriva.
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča
STRAH
2.503,76 EUR (prej 600.000,00 SIT) Hud in intenziven primarni strah, nekaj dni intenziven sekundarni strah ob spoznanju, da ne čuti in ne more gibati prstov; v strahu za izid zdravljenja je bila vsaj še 4 mesece, saj se je stanje počasi popravljalo; bala se je tudi, ko so ji povedali ob pregledu RTG slik, da ima poškodovan živec, ob sami operaciji pa so ji povedali, da ne vedo, če bo čutila zadnja dva prsta.
TELESNE BOLEČINE
3.755,63 EUR (prej 900.000,00 SIT) 2 dni hude, 21 dni srednje, 90 dni lažje, ki se ji občasno še vedno pojavljajo ob spremembi vremena in fizični obremenitvi roke.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
12.518,78 EUR (prej 3.000.000,00 SIT) Zmerna redukcija motoričnih enot in senzorični izpad za približno 1/3, kar predstavlja oslabljeno moč sicer dominantne desne roke in izpad v občutku zlasti v prstih. Močno je ovirana pri vsakodnevnih aktivnostih, športu (prenehala je s smučanjem, saj so ji rekli, da roka pri ponovnem padcu ne bi več zacelila; do 7. razreda je trenirala badminton, nato pa je s tem prenehala, ker je prenaporno za roko) in določenih spretnostih, ki so potrebne pri igranju inštrumentov (pred poškodbo je igrala klavir v glasbeni šoli) in drugih finih opravilih, kar jo zelo moti (v prostem času se dolgočasi in veliko časa preživi z gledanjem televizije). Odsvetovana ji je odstranitev kostnih plošč in vijakov zaradi nevarnosti iatrogene poškodbe živca, ki je zabrazgotinjen v predelu zaceljenih zlomov; osteosintetski material je ostal v njej, kar lahko dolgoročno povzroča preobčutljivostne reakcije telesa na tujek in bo verjetno potrebna kasnejša odstranitev tega materiala.V desni roki ne more nositi težjih bremen, v šoli je oproščena telovadbe v vseh disciplinah, igre z žogo so ji prepovedane (pri telovadbi pomaga učiteljici zapisovati ocene ali sodi); v 8. razredu neocenjena pri telovadbi, v prvih treh letnikih ocenjena le iz teka, za ostalo dela seminarske naloge.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window