Navigacija

Pravilnik o načinu in pogojih dostopa do podatkov iz Centralne zbirke podatkov o pravicah iz javnih sredstev

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 2-38/2013, stran 249 DATUM OBJAVE: 7.1.2013

VELJAVNOST: od 22.1.2013 / UPORABA: od 22.1.2013

RS 2-38/2013

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 22.1.2013 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 17.10.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 2/13

Časovnica

Na današnji dan, 17.10.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 22.1.2013
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

38. Pravilnik o načinu in pogojih dostopa do podatkov iz Centralne zbirke podatkov o pravicah iz javnih sredstev

 
 
Na podlagi sedmega odstavka 50. člena Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Uradni list RS, št. 62/10, 40/11, 40/12 – ZUJF in 57/12 – ZPCP-2D) izdaja minister za delo, družino in socialne zadeve
 

P R A V I L N I K
o načinu in pogojih dostopa do podatkov iz Centralne zbirke podatkov o pravicah iz javnih sredstev

 

1. člen

 
Ta pravilnik podrobneje določa način in pogoje dostopa do podatkov iz Centralne zbirke podatkov, ki zajema pravice iz javnih sredstev, določene v 49. členu Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Uradni list RS, št. 62/10, 40/11, 40/12 – ZUJF in 57/12 – ZPCP-2D; v nadaljnjem besedilu: ZUPJS).
 

2. člen

 
(1)
Centralno zbirko podatkov vzpostavi, upravlja, vzdržuje in nadzoruje ministrstvo, pristojno za socialne zadeve (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo).
 
(2)
Podatki v Centralni zbirki podatkov so pridobljeni iz zbirk podatkov upravljavcev, navedenih v 51. členu ZUPJS, na način, ki je določen v pisnih dogovorih med ministrstvom in posameznim upravljavcem.
 
(3)
Uporabniki osebnih podatkov iz Centralne zbirke podatkov po tem pravilniku so državni organi, javni zavodi in druge pravne osebe, ki imajo za pridobitev in nadaljnjo obdelavo določenih osebnih podatkov iz Centralne zbirke podatkov podlago v prvem, drugem, tretjem, četrtem, petem in šestem odstavku 50. člena ZUPJS (v nadaljnjem besedilu: uporabniki).
 
(4)
Uporabniki podatke pridobijo na način, kot ga za vsakega od njih določa ZUPJS.
 

3. člen

 
(1)
Centralna zbirka podatkov s podatki iz drugega do štirinajstega odstavka 49. člena ZUPJS se vodi in obdeluje preko posebnega, za potrebe izvajanja ZUPJS izdelanega računalniškega programa in modulov 'Informacijski sistem centrov za socialno delo' (v nadaljnjem besedilu: ISCSD2).
 
(2)
Dostop do Centralne zbirke podatkov je za uporabnike mogoč samo z digitalnim potrdilom SIGOV.CA ali SIGEN.CA, ki ga uporablja izključno fizična oseba, ki ji je digitalno potrdilo izdano (v nadaljnjem besedilu: imetnik digitalnega potrdila). Digitalnega potrdila se ne posoja tretjim osebam, lastnega digitalnega potrdila ne uporablja za pridobivanje podatkov namesto tretjih oseb, tudi če ima tretja oseba istovrstne pravice dostopa v skladu z drugim odstavkom 4. člena tega pravilnika, kot jih ima imetnik digitalnega potrdila in se ga ne uporablja skupinsko.
 
(3)
Dostop do Centralne zbirke podatkov z digitalnim potrdilom zagotavlja naknadno preverjanje vseh obdelav osebnih podatkov (npr. vpogledi, vnosi novih podatkov, spreminjanje podatkov, brisanje podatkov, izvozi, izpisi in podobno) še pet let od opravljene obdelave.
 
(4)
Ministrstvo skrbi za zagotavljanje sledljivosti dostopa do podatkov iz prejšnjega odstavka kot upravljavec v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Ministrstvo, ki je pristojno za upravljanje podatkovnega centra državne uprave, zagotavlja tehnično podporo sledljivosti dostopa do podatkov iz prejšnjega odstavka in odgovarja kot pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window