Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II DoR 211/2016 - Pretres možganov, zlom zunanjega dela vratu leve stegnenice z okrhnjenjem velike grče, zlom glave desne golenice, rana na levem kole...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
ambulantna rehabilitacija.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II DoR 211/2016
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002650
FISCHER
zelo hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
50 dni, operacija čeljusti v splošni anesteziji 3x, operacija kolka in golenice v lokalni anesteziji, odstranitev zoba v lokalni anesteziji, kirurška oskrba ran.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
prejemanje antitetanusne zaščite, nošnja opornice ne levem spodnjem udu z vlekom prek žice, navrtane skozi zgornji del golenice in mavčnega korita na desnem spodnjem udu, odstranjevanje šivov, prevezi ran, laboratorijske preiskave, odvzem krvi, prejemanje infuzije več dni, transfuzija krvi, jemanje analgetikov, vključno z opijatskimi analgetiki, RTG (30x), CT (1x), UZ (3x), več elketrofizioloških preiskav živčevja zgornjega uda. Uporaba invalidskega vozička; hoja z berglami do konca zdravljenja. Zdravljenje je potekalo več kot 13 mesecev.
OPOMBA
II DoR 211/2016 Predlog za dopustitev revizije tožene stranke je bil zavrnjen, ker ni izkazala odstopa od sodne prakse.
OŠKODOVANEC
Moški; soprispevek oškodovanca je 20% (vožnja z vinjenim voznikom).
POŠKODBA
Pretres možganov, zlom zunanjega dela vratu leve stegnenice z okrhnjenjem velike grče, zlom glave desne golenice, rana na levem kolenu, odrgnine desnega spodnjega uda, poškodbe podpazdušnega pleteža leve roke, velika rana na obrazu in vratu, odprt zlom desne spodnje čeljustnice, poškodbeni izpah zoba 4-1.
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe glave in možganov in njihove posledice - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe zob in čeljusti in njihove posledice - poškodbe kolena in goleni in njihove posledice - poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe okolčja in stegnenice in njihove posledice
STRAH
6.000 EUR Hud sekundarni strah - 15 dni, nato v bolj ali manj intenzivni obliki do zadnjega posega januarja 2010 - tj. 18 mesecev.
TELESNE BOLEČINE
35.000 EUR Zelo hude telesne bolečine - 17 dni, srednje hude bolečine - 14 dni, hude bolečine - 8 dni, lažje bolečine - do zaključka zdravljenja, pri čemer so lažje bolečine prehajale v srednje hude; trpel jih bo tudi še v bodoče.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - zmanjšanje življenjske aktivnosti - skaženost
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
50.000 EUR Ima težave s koncentracijo, hude in neprekinjene glavobole, vrtoglavico, trpi zaradi zmanjšanja usmerjenega umskega in storilnostnega napora. Je nespečen. Trpi za posttravmatsko stresno motno. Trajno je nesposoben za hojo, ne more nositi bremen. Težko opravlja umske napore. Ne more se več ukvarjati s športom (pohodi in kolesarjenje). Manj sposoben je za delo na računalniku in branje. Osebnostno je spremenjen.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window