Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 115/97 - Prelom desne goleni, zlom leve čelnice, ki je segal na rob očnice, večkomodni prelom desne goleni na piščali.

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 115/97
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000750
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
Hospitalizacija ob štirikratnih operativnih posegih, jemanje zdravil, antibiotikov, hoja z berglami, večkratni kontrolni pregledi, večkratni rentgenski pregledi noge.
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 115/97. Reviziji tožeče stranke je bilo delno ugodeno glede tožnikove soodgovornosti za škodni dogodek (z 80 odstotkov znižana na 60 odstotkov). Glede višine odpškodnine odločitvi sodišča prve in druge stopnje nista bili spremenjeni.
OŠKODOVANEC
Moški, kot pešec je bi poškodovan v prometni nesreči. Ob škodnem dogodku je bil star 36 let, po poklicu pleskar, večinoma se je preživljal s priložnostnim delom.
POŠKODBA
Prelom desne goleni, zlom leve čelnice, ki je segal na rob očnice, večkomodni prelom desne goleni na piščali.
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
400000 SIT Desna golen je hudo deformirana zaradi neestetskih brazgotin, ki se nahajajo na sprednji in delno na notranji strani goleni. Operativna brazgotina je dolga 23 cm in široka 4 cm. 
SKUPINA
poškodbe kolena in goleni
STRAH
400000 SIT Hud je bil občasno, ob vsaki izmed treh operacij, sicer pa je bil v lahki obliki trajno prisoten kar 14 mesecev. Zaskrbljen je bil tudi, da ne bi izgubil noge.
TELESNE BOLEČINE
900000 SIT Zelo hude in zelo pogoste, skoraj trajne 12 dni ter zmerne hude 2 dni ob odstranitvi fiskacijskega materiala. Kasneje so bile lahke in občasne, ki so se pojavljale dva tedna, občasno pa tudi sedaj.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
2000000 SIT Tožnik je v prometni nezgodi utrpel hudo telesno poškodbo, ki je s svojim kompliciranim potekom zagrenila življenje tožniku ter oslabila moč desne okončine. Izvedenec je ocenil zmanjšanje splošnih življenjskih aktivnosti za 20 odstotkov. Zaradi posledic nesreče ne more več dvigovati težjih bremen, opravljati pleskarskih del, saj ne more stopiti na lestev, kar je pri takšnih delih neobhodno, prav tako ne more normalno hoditi.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window