Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 466/2002 - Šok, odtrganje kože ledveno desno in levo ter po medenici, raztrganje medenične vezi med sramnima kostema, prelom sramnih kosti oboj...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 466/2002
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001248
FISCHER
izjemno hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
II Ips 466/2002. Revizija tožeče stranke je bila zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Ženska, stara 31 let, poškodovana je bila v prometni nesreči, ko jo je pri vožnji s kolesom povozil voznik tovornjaka s prikolico.
POŠKODBA
Šok, odtrganje kože ledveno desno in levo ter po medenici, raztrganje medenične vezi med sramnima kostema, prelom sramnih kosti obojestransko, krvavenje v urinu, raztrganje vagine, oteklina vulve, udarnina predela desnega kolka in desne rame, obojestransko vdrtje zraka v prsno votlino, okuženje krvi z gramnegativnimi povzročitelji, okužba ran s povzročiteljem plinske gangrene, prelom sednice, brazgotine predela zadnjice in stegna obojestransko.
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
že pravnomočno razsojeno z drugo sodbo 
SKUPINA
poškodbe prsne in trebušne votline - poškodbe okolčja in stegnenice
STRAH
že pravnomočno razsojeno z drugo sodbo
TELESNE BOLEČINE
že pravnomočno razsojeno z drugo sodbo
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
13000000 SIT Posledice se pri tožnici kažejo v anatomskem smislu kot defekt tkiv (10 odstotkov telesne površine), ki so bila odtrgana ali kasneje zaradi odmrtja odstranjena, saj ji manjka koža s podkožnim tkivom od sredine leve strani prsnega koša preko bokov do polovice strani levega stegna ter leva polovica zadnjice, obsežen defekt tkiv ima tudi na desnem stegnu. Posledice nezgode v funkcionalnem smislu se pri tožnici kažejo kot omejena gibljivost levega kolka, nekoliko zavrta gibljivost desnega kolka, nekoliko zavrta gibljivost ledvene hrbtenice. Ostala ji je inkontinenca urina, včasih blata, pogosto je več dni zaprta, težave ima zaradi neredne menstruacije. Je invalidsko upokojena, priznana ji je invalidnost I. kategorije, skupen odstotek invalidnosti pa je 90 odstotkov. Potrebuje pomoč pri osebni negi in vseh težjih opravilih v gospodinjstvu. Avtomobila ne more voziti, niti ne more hoditi sama okrog. Težko dalj časa pri miru leži, sedi ali stoji, teči ne more. Šepa, zato ne more hoditi na daljše razdalje, pomaga si z berglo. Kopanju se izogiba, ker se sramuje svojega izgleda. Ni sposobna za rekreativne dejavnosti. Pri spolnih odnosih ima močne bolečine, zato se jim izogiba. Razpadel ji je zakon. Omejila je stike z ljudmi. Zaradi vsakodnevne uporabe raznih zdravil je zaspana in ji je pogosto slabo.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window