Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-52/90 - Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati poslovni prostori, v katerih se opravljajo blagovni promet in stor...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-52/90
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US15554
GESLA
Pogojni učinek razveljavitvene odločbe ustavnega sodišča ,z rokom) - pravne praznine (161. čl. ustave). Pogoji glede tehnične opremljenosti poslovnih prostorov, opreme in naprav za opravljanje blagovnega prometa in storitev v tem prometu. Prekoračitev zakonskih pooblastil s podzakonskim aktom (pravilnik republiškega upravnega organa). Diskriminacija - enakopravnost gospodarskih subjektov. Urejanje zakonske materije s podzakonskim aktom. Ločeno mnenje ustavnega sodnika..
NAPADENI AKT
Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati poslovni prostori, v katerih se opravljajo blagovni promet in storitve v blagovnem prometu (Ur. list RS, št. 23/90)
OBJAVA
Ur. list RS, št. 19/92
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Branko Korže, Ljubljana
VRSTA AKTA
podzakonski akt
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
razveljavitev ali odprava
IZREK
Izpodbijani pravilnik se razveljavi. Razveljavitev učinkuje po poteku trimesečnega roka od dneva objave te odločbe v Uradnem listu RS.
EVIDENČNI STAVEK
Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati poslovni prostori, v katerih se opravlja blagovni promet, s katerim so določeni pogoji, ki presegajo razumljive minimalne pogoje, ki so neogibno potrebni za opravljanje določenih dejavnosti, ni v skladu z ustavo in zakonom. Neutemeljeno kopičenje pogojev za opravljanje določenih dejavnosti lahko onemogoča uveljavljanje pravic, ki temelje na ustavi in zakonu.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window