Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSC sodba PRp 18/2017 - predložitev izjave o premoženjskem stanju po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije - uporaba obrazca izjave

SODIŠČE
Višje sodišče v Celju
ODDELEK (*)
Oddelek za prekrške
DATUM ODLOČBE (*)
28.2.2017
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSC sodba PRp 18/2017
INTERNA OZNAKA (*)
VSC0004771
SENAT, SODNIK
Jožica Arh Petković (preds.), Zinka Strašek (poroč.), Branko Aubreht
INSTITUT VSRS
predložitev izjave o premoženjskem stanju po zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije - uporaba obrazca izjave
PODROČJE VSRS
PREKRŠKI
IZREK
I. Pritožbi se ugodi in se izpodbijana sodba prvostopenjskega sodišča spremeni tako, da se zahtevi za sodno varstvo (ZSV) storilca I. J. zoper odločbo o prekršku Komisije za preprečevanje korupcije št. 71009-69/2013-4 z dne 13. 11. 2013, popravljeni 25. 5. 2016, ugodi in se postopek o prekršku zoper imenovanega storilca, ki naj bi kot funkcionar - predsednik Vlade Republike Slovenije, v S., od 20. 3. 2013, ko je prenehal opravljati funkcijo predsednika Vlade RS, do 20. 4. 2013, ko je poteklo več kot en mesec od prenehanja opravljanja funkcije, komisiji ni sporočil podatkov iz 42. člena ZIntPK, o svojem premoženjskem stanju, s čemer naj bi kršil določilo drugega odstavka 41. člena ZIntPK in bil odgovoren za prekršek po 11. alineji prvega odstavka 77. člena ZIntPK, ustavi iz razloga po 5. točki prvega odstavka 136. člena Zakona o prekrških. II. Stroški postopka bremenijo proračun.
JEDRO
Ob nedvoumnih ugotovitvah, da je storilec v zakonskem roku prekrškovnemu organu poslal izjavo, v kateri je navedel, da je premoženjsko stanje enako, kot ob oddaji zadnje vloge o premoženjskem stanju oz. se skliceval na premoženjsko stanje ob prevzemu funkcije, pa je po mnenju pritožbenega sodišča pravilna razlaga, da je storilec sicer pravočasno sporočil podatke o svojem premoženjskem stanju, četudi v tej izjavi ni znova navedel konkretnih podatkov po posameznih postavkah, kot jih zahteva 42. člen ZIntPK.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window