Navigacija
Spoštovani, zaradi nadgradnje optičnega omrežja bo prihajalo do občasnih prekinitev v delovanju portala. Predvidene prekinitve bodo v soboto, 26.9.2020 in v nedeljo, 27.9.2020 med 10.00 in 14.00 uro. Zaradi tega bo posledično moten dostop tudi do vseh vsebin na portalu Tax-Fin-Lex. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 197/99 - Zlom glave druge dlančnice na levi roki, zlom desne petnice, zlom čolnička v desnem stopalu, popoškodbena reakcija v desnem stopalu, s...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
Devetkrat pri kirurgu in sedemnajstkrat pri splošnem zdravniku.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 197/99
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS000538
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
V bolniškem staležu je bil skoraj 5 mesecev, doživel devet rentgenskih preiskav, imel levo roko v longeti in na desni nogi dokolenski prerezani mavec dvaindvajset dni, bergle je uporabljal en mesec in dvaindvajset dni.
OPOMBA
II Ips 197/99. Reviziji tožeče stranke je bilo delno ugodeno, odškodnina za ZŽA je bila zvišana z 2.500.000,00 SIT na 3.500.000,00 SIT.
OŠKODOVANEC
spol: moški, starostna skupina: od 20 do 25 let, Rudar.
POŠKODBA
Zlom glave druge dlančnice na levi roki, zlom desne petnice, zlom čolnička v desnem stopalu, popoškodbena reakcija v desnem stopalu, skrčenost drugega do petega prsta desnega stopala ter udarnine levega kazalca in podplutbe pod njegovim nohtom.
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
 
SKUPINA
poškodbe rok in ramenskega obroča in njihove posledice - poškodbe skočnega sklepa in stopala in njihove posledice
STRAH
300000 SIT Tožnik se ob dogodku ni močneje ustrašil, bil pa je zaskrbljen za izid zdravljenja dve leti.
TELESNE BOLEČINE
1600000 SIT Hude tri tedne, srednje hude tri tedne, lahke štiri mesece. Ob ekstremnih pogojih obremenjevanja ali ob dolgem stanju bo trpel lahke bolečine tudi v bodoče.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
3500000 SIT Pri tožniku gre za zmanjšano gibljivost skočnega sklepa lažje stopnje, delovno manjvrednost za dolgo stanje in hojo, za bolečnost desne petnice na direktni pritisk, za elektriziranje na notranji in hrbtni strani stopala in zmanjšano gibljivost drugega do petega prsta desnega stopala za polovico do tretjine. Vse to zmanjšuje tožnikovo življenjsko aktivnost za 23% in zaradi vseh treh prikrajšav v njegovi integriteti mu je bila priznana invalidnost III. stopnje. Vse to je tudi povzročilo, da je močno oviran pri daljši hoji in daljši stoji, zlasti na neravnem terenu. Sposoben je le za ležje in pretežno sedeče delo, hkrati pa je prisiljen nositi ortopedsko obuvalo. Takšno stanje ga je prisililo k temu, da je moral opustiti smučanje, tek in sploh atletiko, da teže vozi kolo in avto, s čimer se je vse prej ukvarjal. Moral je zamenjati svoj poklic rudarja za kopirničarja.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window