Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 178/2007 - Nihajna poškodba vratne hrbtenice in lažji zvin ledvene hrbtenice; slednji je poslabšal stanje po predhodni nevrološki okvari, ki se...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
14 pregledov pri zdravniku specialistu, 20 pri splošnem izbranem zdravniku; jemanje analgetikov; dve MRI preiskavi, dve EMG preiskavi, 13x izpostavljena ionizirajočemu sevanju.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 178/2007
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002165
FISCHER
lahki primeri
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
OPOMBA
Odškodnina, ki jo je prvostopenjsko oz. drugostopenjsko sodišče dosodilo za strah ni bila revizijsko izpodbijana. II Ips 178/2007 Revizija tožnice je bila v delu, ki se nanaša na odškodnino za tujo pomoč in na pravdne stroške zavržena, v ostalem delu pa zavrnjena.
OŠKODOVANEC
Ženska, roj. 1936.
POŠKODBA
Nihajna poškodba vratne hrbtenice in lažji zvin ledvene hrbtenice; slednji je poslabšal stanje po predhodni nevrološki okvari, ki se odraža v obliki urinske inkontinence - ta je 50 odstotno posledica predhodne poškodbe.
REHABILITACIJA
18 fizioterapij.
SKAŽENOST
SKUPINA
poškodbe hrbtenice in reber in njihove posledice
STRAH
TELESNE BOLEČINE
1.100.000 SIT Hude bolečine 3 dni, srednje hude 1 mesec, lažje bolečine pa do zaključka zdravljenja 10.1.2000 (to je 3 mesece); slednje občasno še vedno trpi. Mehko vratno opornico je nosila 2 tedna,
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
2.100.000 SIT Oškodovanka duševno trpi zaradi delne inkontinence urina srednje stopnje, ki je bila tudi razlog za invalidsko upokojitev, o razlogih za upokojitev pa se je med ljudmi razvedelo. Za poklicno delo zako ni bila več sposobna, opustila je hojo v hribe in sprehode, igranje tenisa, spremljanje 12-letnega sina, ki je „velik“ športnik in se je z njim veliko ukvarjala ter skrb za starejše ljudi v domovih. Težjih gospodinjskih del ne zmore (npr. obešanje zaves, generalna čiščenja, pomivanje oken, delo s sesalcem). Primerna odškodnina je 1.800.00 SIT, vendar je ugotovljena inkontinenca 50-odstotno posledica starejše poškodbe. Primerna odškodnina z aradi zmanjšane gibljivosti vratne hrbtenice je 300.000 SIT, vendar so te težave 20-odstotno posledica degenerativnih sprememb in ne v prometni nesreči dobljene poškodbe.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window