Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 71/2009 - Obsežne raztrganine mehkih delov delov leve noge, odrt zlom obeh kosti goleni – troetažni zlom golenice z odprtjem trikotastega fragm...

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
številne preveze
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 71/2009
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS002359
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
operacija, dve hospitalizaciji - druga zaradi posledične poškodbe kolena
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
lokalna anestezija, številni RTG, številni pregledi pri specialistih in izbranem zdravniku, preveze, jemanje antibiotikov, utrditev kosti z vijaki in ploščico, odstranitev osteosintetskega materiala, hoja z berglami, brez možnosti obremenitve poškodovane noge, nošenje mavčne obloge, hoja s palico, punkcija kolena – vse to so nevšečnosti hude do srednje stopnje.
OPOMBA
II Ips 71/2009. Reviziji tožene stranke je bilo delno ugodeno zaradi napačne uporabe materialnega prava pri valorizaciji oziroma vštevanju že plačane akontacije odškodnine.
OŠKODOVANEC
Moški, ob škodnem dogodku star 39 let, varilec.
POŠKODBA
Obsežne raztrganine mehkih delov delov leve noge, odrt zlom obeh kosti goleni – troetažni zlom golenice z odprtjem trikotastega fragmenta v srednji tretjini in dvoosni zlom mečnice. Zdravljenje je trajalo slaba 3 leta.
REHABILITACIJA
SKAŽENOST
8.000 EUR Skoraj pol metra dolga in nad 2 cm široka brazgotina po celotni goleni, na nekaterih mestih točkasto razširjena zaradi vstavljenih in potem odstranjenih ploščic in vijakov, okončina je krajša za 15 mm, zato rahlo šepa. Če nosi kratke hlače, brazgotine ni mogoče skriti.
SKUPINA
poškodbe kolena in goleni in njihove posledice
STRAH
Zahtevek ni bil revizijsko sporen.
TELESNE BOLEČINE
16.000 EUR Trajno hude bolečine – do 8 dni, občasno hude – 10 dni, občasne srednje hude – pol leta, nato lahke bolečine, ki so trajna posledica in se ob spremembi vremena ali daljši hoji in stoji razvijejo do srednje hude stopnje.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
25.000 EUR ZŽA so znatno zmanjšane (25% po enem in 35% po drugem izvedenskem mnenju), zato ne more več opravljati poklica in je brezposeln. Priznana mu je invalidnost. Težko opravlja hišna dela (živi sam z bratom), ne more se ukvarjati s športom, daljše hoje ne zmore (že po 150 m potrebuje počitek), ne more počepati ali dalj časa stati. Prišlo je do deformacije distalnega dela goleni, ki se kaže z angulacijo 25 st. v frontalni in 10 st. v stranski ravnini, prihaja do zvinov in šepanja z omejeno gibljivostjo gležnja in vremensko pogojenimi bolečinami.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window