Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Nepremoženjska škoda

II Ips 691/2004 - Odprt prelom leve goleni, prelom notranjega dela levega gležnja in udarnina glave desno zadaj.

AMBULANTNO ZDRAVLJENJE
OPRAVILNA ŠTEVILKA
II Ips 691/2004
INTERNA OZNAKA DOKUMENT
VS001493
FISCHER
hudi primeri
HOSPITALIZACIJA
NEVŠČEČNOSTI MED ZDRAVLJENJEM
Oškodovanec je bil dvakrat hospitaliziran, skupaj 16 dni. V času hospitalizacije je bil 3 dni popolnoma odvisen od strežnega osebja tudi pri zadovoljevanju osnovnih fizioloških potreb. Takoj po nezgodi je bil podvržen operativnemu posegu, v katerem je bila narejena osteosinteza goleni s ploščico in vijaki in osteosinteza gležnja z vijakom. Po dveh letih je bil ponovno podvržen operativnemu posegu zaradi odstranitve osteosintetskega materiala. Podvržen je bil tudi številnim rentgenskim slikanjem, več kot 4 mesece je lahko hodil le z berglami, od tega 4 tedne brez obremenitve, pozneje pa 3 mesece z delno obremenitvijo. Jemati je moral številna zdravila proti bolečinam, kakor tudi antibiotike. Opravil je fizioterapijo in 14 ambulantnih pregledov.
OPOMBA
II Ips 691/2004. Reviziji obeh pravdnih strank sta bili zavrnjeni.
OŠKODOVANEC
Moški, star 57 let, po poklicu elektro delavec, poškodovan v delovni nesreči, ko je nanj, pri zamenjavi, padel dotrajan daljnovodni drog.
POŠKODBA
Odprt prelom leve goleni, prelom notranjega dela levega gležnja in udarnina glave desno zadaj.
REHABILITACIJA
 
SKAŽENOST
300.000,00 SIT Obsežna brazgotina na levi goleni dolga 19 cm, kakor tudi brazgotina v predelu levega gležnja z notranje strani dolga 7 cm. Koža okrog brazgotine na goleni je hiperpigmentirana. Brazgotine so vidne predvsem poleti, ko ni oblečen v dolge hlače. 
SKUPINA
poškodbe glave in možganov - poškodbe kolena in goleni - poškodbe skočnega sklepa in stopala
STRAH
200.000,00 SIT Ob samem dogodku je trpel strah za svoje življenje, ki je trajal do pregleda v bolnišnici, ko se je seznanil s poškodbami. Nato se je pojavil strah za izid zdravljenja. Strah ga je bilo, ali bo še lahko hodil in opravljal svoj poklic. Ta strah je bil intenzivnejši 1 mesec, pozneje pa se je postopoma umirjal in je bil prisoten do konca zdravljenja.
TELESNE BOLEČINE
1.000.000,00 SIT Hude stalne bolečine 5 dni, stalne bolečine srednje intenzitete 10 dni, stalne bolečine lažje intenzitete 14 dni, občasne bolečine pa je trpel intenzivneje še 2 meseca, potem pa se je njihova pogostost zmanjševala tako, da se sedaj pojavljajo le pri večjih obremenitvah in se bodo pojavljale tudi v bodoče.
INSTITUT VSRS
telesne bolečine - strah - skaženost - zmanjšanje življenjske aktivnosti
PODROČJE VSRS
višina odškodnine za nepremoženjsko škodo
ZMANJŠANA ŽIVLJENSKA AKTIVNOST
1.500.000,00 SIT Omejena gibljivost levega gležnja pri upogibu hrbtno in podplatno za četrtino in pri zvračanju navznoter za eno tretjino. Zaradi tega čuti posledice pri hoji, posebej v hrib ali po stopnicah, pri preskakovanju ovir na poti. Težje tudi počepne. Težje opravlja dela doma, saj zanje porabi več časa in mora med delom počivati. Opustil je aktivnost v folklorni skupini in aktivno igranje odbojke. Prav tako ne opravlja več dela električarja, saj ne more stati na lestvi, kar pa je pogosto pri tem delu.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window